Polis kapkaç yaptı

Gaziantep'te polisin yaptığı araştırmada, park halindeki her 10 bin araçtan bin 800'ünün kapısının kilitlenmediği belirlendi. Aynı araştırmada, kilitlenmeyen her 700 araçta da çanta ve değerli eşyaların açıkta bırakıldığı anlaşıldı.

Daha sonra proje çerçevesinde vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarmak amacıyla, gerçeğini aratmayan kapkaç tatbikatları gerçekleştirdi.

Şehitkamil Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, bölgede kapkaç, yankesicilik ve otodan hırsızlık olaylarını en aza indirmek amacıyla "Tedbirli Ol, Mağdur Olma" projesi başlattı.

Proje kapsamında, önceden belirlenen noktalarda park halindeki 10 bin araç ve kırmızı ışıkta bekleyen 10 bin araç, sürücülerin tedbirli davranıp davranmadığı amacıyla tek tek kontrol edildi.

Ocak ayında Şehit Kamil bölgesinde yapılan araştırmada, park halinde bırakılan 10 bin araçtan bin 800’ünün kapı kilit mandalının açık olduğu, kapı kilit mandalı açık 700 aracın içinde ise çanta ve değerli eşyaların açıkta bırakıldığı belirlendi.

Kırmızı ışıkta bekleyen 10 bin araçtan yüzde 54’ünün kapı kilit mandalının açık olduğu, yüzde 17’sinin ise hem kapı kilit mandalının açık hem de koltuk üzerinde açıkta çanta ve değerli eşyaların bulunduğu görüldü.

POLİSİN KAPKAÇ TATBİKATI ŞAŞIRTTI

Polisler, daha sonra proje çerçevesinde vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarmak amacıyla, gerçeğini aratmayan kapkaç tatbikatları gerçekleştirdi. Hırsızlığın yoğun olduğu bölgelerde kırmızı ışıkta duranlar arasında, kapı kilit mandalı açık ve koltuk üzerinde çanta bulunan araçları tercih eden sivil giyimli polisler, yayalarda ise çantasını kontrollü bir biçimde taşımayan ve tedbirsiz davranan kadınları tercih etti.

Kapkaçı gerçek zanneden şok geçiren vatandaşlar, gerçeği öğrenince rahatladı.

Polis, ayrıca hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirlere ilişkin 5 bin adet broşürü vatandaşlara dağıttı.