Hizbullah'ı yeşil eğitti

TRT Haber'de yayınlanan "Kozmik Oda" programına katılan Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, "Hizbullah’ı eğitenin Yeşil ve emrindeki ekip olduğunu" savundu.

TRT Haber’de yayınlanan "Kozmik Oda" programına katılan Orakoğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bülent Orakoğlu, Hizbullah ile ilgili soruları cevaplarken çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Orakoğlu şunları söyledi:
"Arif Doğan’ın ifadelerine bakarsanız Hizbul-Kontr değil mi? Yeşil bugün muhakkak ki JİTEM’in çok önemli unsurlarından bir tanesi. Şu ortaya çıkıyor burada, Hizbullah’ın nerede eğitildiği. Bu kadar vahşi, İslam diniyle bağdaşmayan, zaten Hizbullahçılar dikkat ederseniz ’biz bunu yapmadık, devlet yaptı üzerimize attı’ filan gibi şeyler söylüyorlar. Ama netice itibariyle bu Hizbullah’ı kimler eğitti? Şimdi bunları eğiten yani Yeşil ve emrindeki bir ekip olduğunu düşünüyorum ben. Burada Hizbullah’ı eğiten bu gruptur diye düşünüyorum. Bu bakımdan çok ciddi bir şey kurmuşlar."

Bülent Orakoğlu, Uğur Mumcu suikastine ilişkin olarak da önemli belgelerden sözediyor. Orakoğlu’na göre, Uğur Mumcu, ulaştığı bilgileri Eşref Bitlis’e aktardıktan sonra suikast geldi:

"Uğur Mumcu çok önemli konular araştırmıştır. PKK meselesi, Öcalan’ın devletle olan ilişkileri, arkasından Hizbullah’ın devletle olan ilişkileri. Şimdi Uğur Mumcu’ya gene böyle bir dosya geliyor. Bu dosya geldiği zaman kendisi, bakın bu dönemde çok tabu olan konu, araştırarak bir gazeteci bunlardan dehşete düşüyor. Sonra dönüyor sayın Eşref Bitlis Paşa’yı arıyor. Bence hayatına mal olacak bir hata yapıyor. Uğur Mumcu hepimizin bildiği gibi arabasına biniyor ve uçuyor. Aradan belli bir süre geçtikten sonra Eşref Bitlis’in uçağı kaza olarak düştü, ondan sonrada Turgut Özal’ın vefatı... Bu 3 aylık bir süredir yani bu saydıklarımız."