Günay İnce'ye dava açıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, CHP'li yöneticiler hakkında tazminat davası açacağını açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Dava açmakta serbest, buyursun açsın. Ertuğrul Günay'ı, Bülent Arınç'a havale ettim. Ertuğrul Günay'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tır" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP’yi, Türkiye’nin 80 yıllık birikimini satmakla suçladı.

-ELİNDE SOPA İLE "2002-2010 SATIŞ HARİTASI"NI GÖSTERDİ-

Basın toplantısı salonuna, "2002-2010 Satış Haritası" olarak adlandırdığı harita ile gelen İnce, elindeki sopa ile de il il satılan fabrika, tesis, liman ve kuruluşları tek tek gösterdi. İnce, şöyle dedi:

"80 yıllık birikimlerimizi sattılar. 33 milyar dolarlık özeleştirme yapmışlar. 851 kalem fabrika, tesis, liman, gayrimenkulü satmışlar. Bu satışlar sadece Özelleştirme İdaresi’nin yaptığı satışlar. TMSF’nin satışı yok. TOKİ tarafından satılanlar yok. Maden ruhsatları yok."

-"TOKİ BEDAVA MI YAPTI, MİLLETİN PARASIYLA YAPTI"-

Vatandaştan 4 kat fazla vergi alındığına dikkat çeken İnce, "Sonra da iki tane konut, iki tane yol yaptık diye övünüyorlar. TOKİ o konutları bedava mı yaptı, milletten parasını almadı mı?" diye sordu.

-"SATILAN BİR TÜRKİYE VAR"-

AKP hükümetlerinin Cumhuriyet tarihinin en başarısız hükümeti olduğunu iddia eden İnce, "2002 yılında 221 milyar dolar borcumuz vardı. Bugün 509 milyar dolar borcumuz var. Sattıkları da cabası. Satılan bir Türkiye var. Bunların karşısında kuru gürültü ile övünen bir Türkiye var. Hatta hızlarını alamamışlar. 3 Ocak 2011 tarihinde 29 milyon dolarlık özelleştirme daha yapmışlar."

-"AKP, OCAĞIMIZA İNCİR AĞACI DİKTİ"-

Eski bir öğretmen olan CHP’li İnce, basın toplantısında zaman zaman ayağa kalkarak elindeki sopa ile haritayı göstererek konuştu. "Sata sata bitiremediler" diyen İnce, şöyle devam etti:

"Bu iktidar ocağımıza incir ağacı dikmiştir. Türk Telekom, Pektim, Tüpraş, Erdemir? Türkiye’nin bütün vilayetlerine bakınız. Nerede ne satıldı, ortadadır. Bu milletin 80 yıllık birikimlerinin satış haritasıdır bu. 72 milyonun ocağına nasıl incir ağacı diktiğini bu harita çok iyi göstermektedir."

İnce, basın mensuplarına, "Eli sopalı demezsiniz değil mi, bu çubuk" diye de hatırlatmada bulundu.

-GÜNAY’A DAVA YANITI-

Bir basın mensubunun, "Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP’de siyaset yapma hakkı bulamadığı için ayrıldığını ifade ediyor ve size dava açacağını belirtiyor, ne diyorsunuz?" sorusuna İnce, "Dava açmakta serbest buyursun açsın" dedi. İnce, şöyle devam etti:

"Dava açmakta serbest buyursun açsın. Ertuğrul Günay’ı, Bülent Arınç’a havale ettim. O, ‘Allah kimseyi Ertuğrul Günay’ın düştüğü duruma düşürmesin’ dedi. Bundan daha güzel bir açıklama olmaz. Bülent Arınç’a cevap veremiyor da bana mı cevap veriyor. Ben parti değiştirdiği için ona siyasi dönek demedim. Görüşlerini değiştirdiği için siyasi dönek dedim. Sözlerimin arkasındayım. Şimdiden sonra Bülent Arınç’a cevap vermediği sürece Sayın Günay’a cevap vermeyeceğim. Onu ona havale ettim. Ertuğrul Günay’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tır."

-"KIVIRMASINLAR"-

Bir basın mensubunun, "AKP, 12 Eylül mağdurlarından özür dilemeye hazırlanıyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İnce, "12 Eylül’ü yapanlardan hesap soracak yürek lazım adamda. Kıvırmasınlar. Hesap sorsunlar, yardımcı olacağız" dedi. İnce, şöyle dedi:

"Referandum süresince halkımızı 12 Eylül’den hesap soracağız diye kandırdılar. Biz de bunların önceliği bunlar değil, bunların önceliği HSYK, Anayasa Mahkemesi dedik. Getirilen düzenlemeleri görüyorsunuz. HSYK’yı hallettiler. Önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş kanunu gelecek. 12 Eylül mağdurlarından özür dilemek yetmez. 12 Eylül’ü yapanlardan hesap soracak yürek lazım adamda. Kıvırmasınlar, bu kıvırmadır. Biz hesap soracağız diyorlardı, mağdurlardan özür dileyeceğiz diyorlar. Bu kıvırmadır. Hesap sorsunlar, yardımcı olacağız."