Fanatizm kör eder

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın Arena stadında protesto edilmesine sert tepki gösterdi. Akdağ, kendisinin de bir Galatasaray taraftarı olduğunu hatırlattı.

Bakan Akdağ, Ankara'nın Keçiören ilçesinde Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akdağ, son günlerde gündemde olan Başbakan Erdoğan'ın Arena stadında protesto edilmesiyle ilgili olarak, kendisinin de bir Galatasaray taraftarı olduğunu, ancak fanatik olmanın karşısında olduğunu ifade etti.


Akdağ, "Ben hayatta hiç fanatik olmadım. Spor alanında bir takımı tutma anlamında fanatik olmak doğru değil. Fanatizm hangi alanda olursa olsun insanın gözünü kör eder. Gözü kör olmalıydı ki o tepkiyi gösteren kişilerin başından beri ( bu meseleye bütün Galatasaray camiasını kastetmiyorum) bu kadar arka çıkan, bu işin mimarı olan Galatasaray böylesine güzel bir sahada açılışında yanlış bir iş yaptılar. Ben süreci çok iyi biliyorum. Sağlık Bakanlığı orada büyük bir sağlık kompleksi yapacaktı. Ancak Galatasaray'ın stat ihtiyacına binaen bu stadyumun yapılmasına Başbakanımız karar verdi. 50-60 dönüm yer kaldı, biz de orada hastane inşa ediyoruz. Sayın Erdoğan İkitelli'de bize bir yer verdi. Galatasaray camiasına hayırlı bir iş yaptı. Yanlış yapanlar büyük bir hata yaptı" diye konuştu.