Endonezyalı öğrencilerden unutulmaz gece

Endonezya‘da faaliyet gösteren Türk okullarında okuyan 8 Endonezyalı öğrenci Dörtyollulara unutulmaz bir gece yaşattı.



Önümüzdeki yıl yapılacak Türkçe olimpiyatlarına katılmak ve Türkçelerini geliştirmek için yaklaşık Dörtyol’da misafir edilen Endonezyalı öğrenciler veda gecesi ile duygulandırdı. 3 aydır Payas Anafen Dershanesi‘nin misafiri olan ve aynı zamanda Özel Gümüş İlköğretim Okulu’nda eğitimlerine devam eden öğrenciler, Dörtyol Turkaz Plaza’da düzenlenen Türk Endonezya dostluk gecesinde birbirinden güzel türkü ve şiirler okudu, kolbastı oynadı. Programda öğrencilerin Dörtyol’da kaldıkları süre içerisinde evlerinde misafir eden ailelere hediyeler verildi.

Hediye verme töreninde konuşan İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, "Bu yavrularımızı burada evlerinde misafir eden aileleri canı gönülden kutluyorum. Bu yavrular çok güzel hatıralarla ülkelerine gidecekler. Burada gördükleri ilgi ve alakadan dolayı sizleri yad-ı cemille yad edeceklerdir." dedi. Çok söz söylemeye gerek olmadığını belirten Müftü Yazıcı, "Görülen tablo her şeyi anlatıyor. Cenab-ı Hak milletimize dirlik, birlik nasip etsin. İnşallah Osmanlı ruhu yeniden canlanacak ve biz yeniden dünyaya saygı, sevgi, muhabbet ve kardeşlik götüreceğiz. Tüm dünya bizi yad-ı cemille yad edecektir." diye konuştu.

Yapılan programa Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İlçe Müftüsü Ali Yazıcı, ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.