60 saniyede soygun

Kartal'da, iş yeri sahibini otomobil içerisinde oturan arkadaşının oyalamasından faydalanarak cep telefonu dükkanına giren hırsızlık zanlısı genç kız, 1 dakika içerisinde 7 adet cep telefonu ile 4 bin lira değerinde kontör çalarak kayıplara karıştı. Zanlıların 60 saniyelik oyalama taktiği 4 farklı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kartal'da cep telefonu ve kontör satışının yapıldığı bir dükkanı işleten Ferhat Çorlu, iş yerini kilitleyerek dışarıya çıktı. Dükkandan henüz birkaç metre uzaklaşan Çorlu, yol kenarındaki bir otomobilin içerisinden kendisine bir kadının seslenmesi üzerine yönünü değiştirerek otomobilin yanına gitti.

Çorlu'ya telefonu için acil olarak bir araç şarj cihazına ihtiyacı olduğunu söyleyen kadın, otomobilden inmeden Çorlu'ya camdan 50 TL para uzattı. Kapının kilidini açarak tekrar dükkana giren Çorlu, şarj aletini ve 50 TL'nin üzerini kasadan alarak otomobildeki kadının yanına gitti. Para üstünü ve şarj aletini alan kadın, cep telefonları ile ilgili çeşitli sorular sorarak Çorlu'yu planlı bir şekilde oyalamaya başladı.

Bu sırada otomobildeki kadın ile birlikte olduğu anlaşılan genç bir kız da Çorlu'nun kapısını kilitlemeden bıraktığı dükkana dikkat çekmeden girerek işe koyuldu.

Dört ayrı güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde; genç kız dükkana önce cep telefonu ile konuşarak giren sıradan bir müşteri gibi davrandığı görülüyor. Ancak içeriye girdikten sonra eğilerek tezgahın arkasına geçen zanlı, önce çekmeceleri tek tek açarak içerisindeki kontörleri kol çantasına dolduruyor.

Daha sonra telefonların sergilendiği tezgaha yönelen zanlı, maddi değeri daha fazla olan ön sıradaki 7 adet telefonu alarak 1 dakika içerisinde dükkanı dikkat çekmeden terk ediyor.

Tekrar dükkanına girince tezgahtaki telefonların eksik olduğunu fark eden Çorlu, bir anda paniğe kapılarak hemen kamera kayıtlarına baktı. Başını iki elinin arasına koyarak hayretler içerisinde hırsızlık olayını izleyen Çorlu, bir yandan da polis ekiplerine telefon açarak soyulduğunu bildirdi.

Basın mensuplarına olayı anlatan Çorlu, otomobildeki kadının kendisini şarj cihazı almak için oyaladığı sırada diğer arkadaşının da dükkana girerek toplam değeri yaklaşık 7 bin TL olan telefon ve kontörü çaldığını söyledi. Çorlu hırsızlık suçlarında verilen cezaların yetersiz olduğunu ileri sürerek, cezaların caydırıcı olmakta uzak olduğunu ve yetkililerin mutlaka önlem almaları gerektiğini söyledi.

Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.