Gözde İntralase Teknolojisi Gaziantep'te Başarıyla Uygulanıyor

Gözde bıçaksız lazer adıyla bilinen İntralase teknolojisi Gaziantep'te de başarıyla uygulanıyor.

Gözde İntralase Teknolojisi Gaziantep'te Başarıyla Uygulanıyor
Gaziantep Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi'nin, halk arasında göze bıçaksız lazer olarak bilinen İntralase cihazıyla gözlükten kurtulmak isteyen hastaları tedavi etmeye başlamasının ardından gözlüksüz bir dünya ile tanışmak isteyen binlerce hasta merkeze akın etmeye başladı. Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerden yoğun bir hasta trafiğinin yaşandığı Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi'nde cihazın kullanıma başlamasıyla birlikte sağlık turizmi içinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Çeşitli nedenlerle daha önce lazer yapılamayan hastalar içinde şifa kaynağı haline gelen İntralase teknolojisine ilgi büyük. Kişiye özel lazer olarakta bilinen İntralase'nin en önemli özelliği, göz kusurundan kurtulmak için lazer tedavisi olmak isteyen ancak çeşitli sebeplerle geri çevrilen kişiler için tasarlanmış olması. Bu yeni cihaz bugüne kadar doktorların en büyük sıkıntılarından biri olan keratom (bıçak) sebebiyle oluşabilecek problemleri de en aza indiriyor. Cihaz, hastalara İntralase teknolojisiyle göz kusurlarından en güvenli ve en sağlıklı şartlarda kurtulma imkanı sağlıyor.
Cihazla ve kullanılan son metotlarla göz ameliyatlarında işlemin çok kısa sürdüğüne dikkat çeken Özel Mirkelam Göz Lazer Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam, "Dünyanın en gelişmiş merkezlerinde gerçekleştirilen bütün ameliyatlar artık merkezimizde de yapılmaktadır. Göz alanında büyük bir yenilik olarak telaffuz edilen İntralase teknolojisini uygulamaya başladık. Bu yeni teknolojiyle operasyon iki gözde toplam 5 dakika sürüyor. Operasyon sonrasında kişi 15 dakika gözetim altında tutuluyor. Ardından evine gidip ertesi gün işine devam edebiliyor. Göz kusurlarını düzeltmek için yapılan lazer cerrahilerinde flep (tabaka kaldırma) hazırlama işlemi, cerrahinin en önemli kısmını oluşturmakta. Şu anda uygulanan klasik lazer cerrahilerinde kullanılan mikrokeratom denen bıçak ile zaman zaman komplikasyonlar meydana gelebiliyordu. Ayrıca gözün ön saydam tabakası (kornea) yeterince kalın olmayan hastalarda, yüksek dereceli miyop ya da hipermetrop hastalarda tedavi sonrası göz sağlığını ciddi olarak etkileyebilecek sıkıntılar yaşanıyordu. İntralase (lazer keratom) sistemi sayesinde istediğimiz bölgede, istediğimiz büyüklükte hiç el değmeden tamamen bilgisayar ölçümü ile flep (yatak) hazırlandığı için artık bu komplikasyonlar en aza indirilmiştir ve pek çok hastaya başarılı bir şekilde lazer yapılmasına imkan tanımaktadır" dedi.
Göz alanında dünyanın en gelişmiş teknolojisi olarak değerlendirilen İntralase cihazının uygulanması hakkında bilgi veren Dr. Hüseyin Mirkelam, "İlk adımda gözün en ön kısmında yer alan ve kornea adı verilen saydam tabakadan, oldukça dikkatli bir kesim yaparak ince bir tabaka (korneal flep) kaldırılıyor. Sonra kaldırılmış olan korneal flep korunarak altta geri kalan yatağa bilgisayar kontrollü lazer uygulanıyor. İntralase dünyada 6 milyondan fazla göze uygulanmış olan lazer hastalarına klasik lazer metoduna göre daha güvenli ve bilgisayar kontrolü sağlayan sistemi uygulayabilme ayrıcalığını sunuyor. Cerrahlar İntralase ile bilgisayar kontrolünde korneada gerekli kesiyi yaparak, istediği şekilde flep oluşturabiliyor. Yani kesi, bıçak yerine lazerle gerçekleşiyor. Bu durum operatöre bıçak ile kesi oluşturma sırasında meydana gelebilecek komplikasyonlardan kurtulma imkanı sağlıyor. Ayrıca İntralase, hekimlere flep kalınlığının istenilen düzeyde yüksek hassasiyetle ayarlanabilme fırsatını verdiği için tedavi sınırları da güvenle genişletilebiliyor. Böylece bu yüksek teknoloji sayesinde klasik lazer uygulamalarına uygun olmayan birçok kişinin İntralase ile sağlıklı gözlere kavuşması mümkün oluyor" diye konuştu.