Çivrilli Kadınlara Altın Fırsat

Türkiye'de kuyumculuk sektöründe söz sahibi isimleri yetiştiren Denizli'nin Çivril ilçesinin kadınları, altın işçiliğine soyunuyor.

Türkiye'nin en önemli elma ve şeftali depolarından olan Çivril'de, yıllar önce İstanbul'a göç eden ve kuyumculukta söz sahibi olan isimlerin de desteği ile kuyumculuk sektörünün de gelişmesi sağlanacak. Denizli'nin eğitim seviyesi en yüksek ilçelerinden olan Çivril'de eğitimli kadınların işsiz kalmasına formül aranırken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Melike Basmacı Kayhan girişimcilere destek verileceğini söyledi. Çivril Belediye Düğün Salonu'ndaki
sunumunun ardından ziyaretler yapan ve kadınların sorunlarını dinleyen Kayhan, Çivril nüfusunun yüzde 60'ının bir şekilde kuyumculuk sektörüyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Özellikle işsiz kadınların altın tasarımı ve işçiliği konusunda istekli olduğunu gördüm. Bu konuyla ilgili proje hazırlayacağız. Gittiğimiz yerlerde girişimcilik ya da iş geliştirme konularında kadınlarımızın taleplerini alıyor, iş planı yazımı konusunda destek oluyor ve hibe ya da kredilerinin çıkıp çıkmadığını takip ediyoruz.
Burada da altın işçiliğine çok fazla talep olduğunu görüyorum. Bu konuda tüm desteğimiz sizinle olacak" dedi.