79'luk Asim dede 20 senedir tartıyor

Edremit'te kışları Faruk Serpil Parkı'nda yazları ise Akçay beldesinde gelen geçeni tartan 79 yaşındaki Asim Özkan, evine ekmek götürebilmek için sand

Edremit'te kışları Faruk Serpil Parkı'nda yazları ise Akçay beldesinde gelen geçeni tartan 79 yaşındaki Asim Özkan, evine ekmek götürebilmek için sandalye üstünde akşama kadar bekliyor.

Erzurum'dan 50 sene önce ailesiyle göç eden 7 çocuk, 25 torun sahibi Asim Özkan, 30 sene inşaatlarda çalıştıktan sonra evinin geçimini sağlamak için kışları Faruk Serpil Parkı'nda yazları Akçay beldesinde 20 senedir vatandaşın kilosunu tartıyor. Erzurumlu Asim Özkan, gençlerin haline üzüldüğünü ifade ediyor. 25 torununun isimlerini bilmediğini, ancak 10 gün önce dünyaya gelen İget isimli torununun ismini hatırladığını söyleyen Asim dede, "Hayat şartları zor. Bu yaşımda evime bir ekmek götürmek için akşama kadar soğukta, burada birkaç kuruş kazanmak için oturuyorum. Şimdiki gençler iş beğenmiyorlar. Bu yaşımda ben bile çalışıyorum. Çok şükür sağlığım yerinde. Allah bereket versin günde 3 lira 5 lira kazanıyorum. Çok soğuk havalarda dışarı çıkamıyorum. Hayat şartları çok zorlaştı. Çalışmadan kimse kimseye para vermiyor. O yüzden hiç kimse elindeki işi bırakmasın, sahip çıksınlar." dedi. Erzurumlu, Dadaş olduğunu hatırlatan Asim Dede, vatanına, milletine, bayrağına herkesin sahip çıkmasını istedi.

Bu vatanın toprağının kolay kazanılmadığını hatırlatan Asim Dede, "Kurtuluş savaşlarında ve Çanakkale'de Türk'ü, Kürdü, Dadaşı, Çerkez'i, Laz'ı hep birlikte bu bayrak, bu vatan için çarpıştık. Yine birlik ve beraberlik içerisinde bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkalım." diye konuştu.