Paul Cezanne kimdir? Google'dan Doodle çalışması

Paul Cézanne kimdir? Paul Cézanne bugün Google'un logosu oldu. Paul Cézanne Google'un ana sayfasında özel doodle ile geldi. Google'da yer alan Paul Cézanne resimi ile Paul Cézanne'nin 172. yaş gününü kutladı. Paul Cézanne foto galeri ve video .Paul Cézanne'i sizde yakından tanımak ister misiniz?

Paul Cézanne kimdir? Paul Cézanne bugün Google'un logosu oldu. Paul Cézanne Google'un ana sayfasında özel doodle ile geldi. Google'da yer alan Paul Cézanne resimi ile Paul Cézanne'nin 172. yaş gününü kutladı. Paul Cézanne foto galeri ve video .Paul Cézanne'i sizde yakından tanımak ister misiniz?

Önemli olaylar ve insanlarla ilgili yaptığı özel doodle çalışması ile tanınan Google bugün bir süpriz ile karşımıza çıktı. Google ana sayfasına girenler Paul Cézanne'nin yapmış olduğu bir resimle karşılaşıyorlar.Resme tıklayanlar Paul Cézanne hakkında bilgilere ulaşabiliyorlar.Paul Cézanne 19 Ocak 1839'da Aix-en-Provence'ta dünyaya merhaba dedi.  Babası Louis-Auguste Cézanne, halı fabrikatörü, annesi aynı işte çalışan bir işçi kızıydı. Louise-Auguste, kısa sürede zengin olarak bankerliğe atıldı.

Paul Cezanne kimdir? Google'dan Doodle çalışmasıPaul Cézanne FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Paul Cezanne kimdir? Google'dan Doodle çalışmasıPaul Cézanne VİDEOSU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Cézanne, toplumdan kaçan, asık suratlı, hırslı ve zaman zaman öfke ve umutsuzluk bunalımlarına kapılan biri olarak görülüyordu ve bu dönemde herşeye rağmen iki yakın arkadaşı oldu, bunlardan biri sonradan ünlü realist yazar diye ün yapacak olan Emile Zola, diğeri ise sonradan mühendis olan Baptistin Baillle adında bir gençti. Üç arkadaş, vakitlerinin çoğunu Aix çevresindeki kırlarda, dağcılık, yüzme ve avcılıkla geçiriyorlardı. Ayrıca şiir ve resimden söz ediyor, bohem hayatın zevkini çıkarıyorlardı. Cézanne'ın hayatında ve sanatında, bu dönem oldukça etkili oldu.

Cézanne, Hortense Fiquet adında güzelliği ile ün salmış ve çıplak modellik yapan bir kadınla ilişki kurdu ve 1862 yılının ocak ayında ondan Paul adında bir çocuğu oldu. Babasının, bir metresi olduğunu öğrenip öfkeden küplere bineceğini düşünerek korku içinde yaşadı. Cézanne'ın babasına karşı beslediği korku ve nefret, hayatını ve insan ilişkilerini derinden etkiledi. İnsanlarla kolay kolay ilişki kuramıyordu hatta kendisi için şöyle demişti: " Ben tek başıma kalmak için yaratılmışım. Böylece, hiç olmazsa kimse bana kanca atamaz." Bu cümleyle kişiliğini kısaca anlatmaktadır: Sert, kaba, bilerek hoyrat davranışları ile kendisini koruyan bir kabuğa bürünmekteydi. Hayatta güvendiği tek insan, babasıyla olan çekişmelerinde ara buluculuk yapan annesiydi.

Cézanne, 22 Ekim 1906'da öldüğü zaman 67 yaşındaydı. Aix'te manzara resmi yapmaya giderken, şiddetli yağmura yakalandı ve hastalanarak zatürreden hayatını kaybetti. Aix-en-Provence mezarlığına gömüldü.