Gazetelerin manşetleri

Gazetelerin manşetlerinde bugün, Türk Telekom Arena stadının açılışında yaşanan gerginlikler yer aldı. Klüp Başkanı Adnan Polat'ın ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verildi.

Gazetelerin manşetleri
Gazetelerin manşetlerinde bugün, Türk Telekom Arena stadının açılışında yaşanan gerginlikler yer aldı. Klüp Başkanı Adnan Polat'ın ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verildi. Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da Kılıçdaroğlu'na verdiği "CHP lideri bir kamera şakası sonucunda gelmiş bir kamera kazasıdır" cevabı geniş yer buldu.

Akşam Gazetesinin birinci sayfasından yansıyan başlıklar şöyle:
 
Sür manşette Başbakan Erdoğan protesto edildi haberi var. Haberde, Türk Telekom Arena stadındaki açılıştan bir manzara görünüyor. Galatasaray yönetimi 200 kamerayla protestocu avı başlattığını söylüyor. Erdoğan ise, "Bu stadı TOKİ yaptı Galatasaray'ın 1 Allah kuruşu yok" dedi.

GAZETELERİN İLK SAYFALARI İÇİN TIKLAYIN  (GAZETELERİN 17.01.2011 TARİHLİ LİNKİ)

Sürmanşetin yanında Okan Bayülgen'in Disko Kralı adlı programda yaptığı bir özür açıklaması haberi var
. Karabüksporlu Emenike için “Bu da tekneyle gelen arkadaşlardan mı?” diyen ünlü şovmen Okan Bayülgen, özür diledi. Bayülgen, "Kuzey afrikadan bir kız sevdim. Mültecilik için en çok bağıran bendim. Bu güzel ten rengine adanmış yüzlerce fotoğraf çektim bir süre kafanızı bozduğum için özür dilerdim. Bana ırkçı diyenlere de özür dileteceğim" dedi.

Gazetenin birinci sayfasındaki bir diğer haberde İtalyan oyuncu Monica Bellucci, Yönetmen Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz var. "Yanlış anlama abi Ferzan oynatıyor" başlığı ile birverilen haberde, "Yönetmen Ferzan Özpetek 'Sonra Ağlayacağım' adlı yeni bir filme başlıyor" deniliyor. Monica Bellucci'yle rol alacak Cem Yılmaz filmle ilgili yaptığı açıklamada, "Ünlü İtalyan oyuncu Monica Bellucci rol alacak bu filmde. Ferzan Monicayla Romada görüştü, bende ordaydım" dedi. Yılmaz açıklamasında, "Biz vay Monica bizim filmde oynayacakmış diyoruz ama Monica Ferzan ne olur oynayayım diyor" diye bir espiri de patlattı.

Piyasada kuşak çatışması ise Akşam'ın özel haberi "Y Kuşağı" diye adlandırılan iyi eğitim hırslı gençler gözlerini yöneticilerinin koltuklarına dikti şeklindeki haberde, Şirkletler parlak ama iş sadakati düşük kuşağı verimli çalıştırmak için çözüm arıyor" deniliyor.

Odtü Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Ceylan'ın içki yasağıyla ilgili bir açıklaması var.  İçki yasağı baskısından öte taciz, ucube heykel eleştirisi haklı İslam ve İslami partiler üzerinbe araştırmalarıyla tanınan Ceylan, içki yasağı ve heykel kriziyle tırmanan gerginliği yorumladı. İktidar ve muhalefetin profili çizdi.

Akşam gazetesinin alt satırlarında Aleviler meydanlara iniyor haberi var. Haberde "Binlerce Alevi Ankara'daki kurultayda buluştu. Ercan Geçmez açış konuşmasında Bakan Çelik'in girişimiyle düzenlenen çalıştayı eleştirdi" deniliyor.

Akşam'ın birinci sayfasında yer alan bir diğer haberde de, "Türkiye'nin alkol haritası çıkarılmış Başbakanlığa bağlı Aile Araştırma Kurumu, hazırladığı Aile Çalıştayı Sonuç Raporu'nda bölgelere göre alkol araştırmasına da yer verdi. Buna göre en fazla alkol Batı Marmara'da üretiliyor. Ardından Ege ve Akdeniz geliyor. güneydoğı Anadolu ise alkolün en az kullanıldığı bölge" diyor.

Son olarak da 2 dilde maç Binale İnönü binale dersin kartal kaykene diye bir haber var.

GAZETELERİN İLK SAYFALARI İÇİN TIKLAYIN

Bugün gazetesinin  sürmanşeti "Ayıba Tepki Yağdı" şeklinde. Manşetinde ise, "Büyük Abiden 156 telefon" haberi yer alıyor. Haberde, "Hrant Dink cinayetinde yeni şok bağlantılar ortaya çıktı. "Büyük Abi" Erhan Tuncel'in jandarmayla 156 defa görüştüğü belirlendi" deniliyor.

Bugünün birinci sayfasında "Darbe mağduruna tazminat verilmeli" haber yer alıyor.

"Kılıçdaroğlu bir kamera kazasıdır" haberi de birinci sayfadan verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan istifasını isteyen Kılıçdaroğlu'na Milas'tan cevap verdi. Günay,  "CHP lideri bir kamera şakası sonucunda gelmiş bir kamera kazasıdır. Sözlerine cevap vermeyi uygun bulmuyor" dedi.

Adana'dan  korkunç bir cinayet haberi var. Ağabeyin'den Pınara 88 bıçak darbesi başlığındaki haber de, kızkardeşini hunharca katleden gencin polise verdiği ifadeler yer alıyor.

Cumhuriyet gazetesinin birinci sayfasında da, Referandumun ardından dönüşüm sürecini değerlendirdi. Haberde 4 ayda çok şey değişti"  başlığıylaTürkiye referandumun ardından yaşam tarzından yagıya, sanattan eğitime büyük bir dönüşüm sürecine girdi deniliyor.

Gazetenin diğer başlıkları da şöyle:

"Dinci lider Tunus'a dönüyor". "Türkiye Lübran için devreye girdi." "Zeytinliklerde herşey yapılacakmış."

Alevilerle ilgili haberde "Elinizi çekin inancımızdan" başlığı var.

Cumhuriyet'te, Arena kavgasına diğer gazeteler gibi geniş yer veriyor.

Haber Türk gazetesinin birinci sayfasında Harvardlı bir Prof.'den bahsediyor. "Kanserin Sırrını o çözdü" başlığındaki haberde, "Doğru hastaya, doğru ilaçla, boşa ameliyat ve biyopsi yok" denilerek, kanserin hücre avcısı mikroçipli kan testinin mucidi Prof. Mehmet Toner buluşunu anlattıyor.

"Kocan sana para vermiyorsa nafaka iste" başlığındaki haberde, "Başbakanlık kadınlara evlilikteki haklarını anlatan çalışma hazırladı. Evli kadınlar haklarınızı bilin" deniliyor.
Gazetede Kaddafini'nin Tunus değerlendirmesi var. Kaddafi "Tunus halkı acele etti" diyor.
 
Bir diğer başlıkta, "Adnan Polot protestocu stada alınmayacak" dedi. Haberde Başbakan'ın tepkileri de yer alıyor.