Arena Kapılarını Sporseverlere Açtı

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena‘nın açılışı için geri sayım başladı.

Galatasaray ile Hollanda‘nın Ajax takımları arasında bu akşam yapılacak maçla resmi açılışı gerçekleştirilecek yeni stada taraftarların alınmasına başlandı. Akşamı beklemeden stada ulaşan ilk Galatasaraylılar tribünlere girmeye başladı.

Açılış maçından saatler önce stadın kapıları açılırken, bileti ve davetiyesi olmayan kişiler stat çevresine yaklaştırılmıyor. Stada bağlanan yollarda geniş güvenlik önlemleri alınarak, ellerinde maç bileti bulunmayan kişilerin güvenlik noktalarından geçişlerine izin verilmedi.

Sadece kombine kart sahipleri ile davetiye biletleri bulunan kişilerin stada alındığı organizasyon öncesi, yine bileti bulunmayan kişilerin metro aktarması yapmasına da izin verilmiyor. 

Galatasaray Kulübü‘nden, metro ve özel olarak kaldırılan İETT otobüslerinin ulaşımda tercih edilmesi çağrısı yapılan açılış için stada araç girişine de izin verilmedi. Bu nedenle stada gelen bazı taraftarlar ile basın mensupları, TEM yolu üzerindeki girişten yürüyerek içeri girebildi.

Saat 18.00‘de Kenan Doğulu konseriyle başlayacak olan etkinliklerde, daha sonra açılış gösterileri, ardından saat 20.45‘te Galatasaray-Ajax karşılaşması ve son olarak da ikinci bölüm gösteriler gerçekleştirilecek.

Bu arada, Mecidiyeköy‘deki Ali Sami Yen Stadı‘nda yola çıkan ve Galatasaray bayraklarını taşıyan, ‘‘Taşınmayı‘‘ simgeleyen konvoy, yeni stada ulaştı. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın da katılacakları Türk Telekom Arena‘nın açılış maçında Galatasaray ile Ajax saat 20.45‘te karşı karşıya gelecek.

-TÜRK TELEKOM ARENA-

Kaynak: AA