Yargıtay Başkanı'ndan kaos uyarısı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker son günlerde adli yargı ve tahliye olayları ile ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker '' Böyle bir uygulama hayata geçerse bunu söylediğimiz zaman belki yanlış anlıyorlar ama yargıda tamamen bir kaos ortamı oluşacak yarın istifnaf mahkemeleri kurulursa kaç kademeli bir yargı sistemi olacak davaların uzamasını bırakın sonu gelmeyecek bir davanın ne zaman biteceğini bilemeyeceksiniz. Bu konuda sadece bunları söylemek istiyorum başka birşey söylemek istemiyorum.

SAĞLIKLI BİR DÜZENLEME YAPILMALI

Ben şu karar doğrudur bu karar doğrudur diye bir yargıda bulunmadım o daire öyle karar vermiş başka bir daire başka bir mahkeme başka karar verebilir bu uygulamayı ortadan kaldırmak için işte sağlıklı bir düzenleme gerekli burada bizim pozitif hukukumuz var Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği kararlar var bunları baza alarak daha sağlıklı bir düzenleme yapılsaydı bunlar olmazdı tabi.

TARTIŞMALARDAN RAHATSIZIM

Bugün Türkiye'nin biz hep iş yükünden yakınıyoruz Bakanlık yetkilerini açıkladılar 7,8 milyon dosya var Türkiye'de bunların kaçı AYİM'e gider belli olmaz tabi ki. En az sizin kadar bu tartışmalardan bende rahatsız oluyorum bunlar güzel şeyler değil ama biz araştırıyoruz Başsavcılığa yazdık daha oradan bize olumlu cevap gelmedi bizim elimizde net bir bilgi olmadan birşey yapamıyoruz ki. Suç varsa ortada bunlar elbette soruşturulacak araştırılacak. Olayların boyutu o kadar genişledi ki Yargıtay işte çalışmıyor denildi bilmiyorum ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Tahliyeler ile ilgili yasa ne gerektiriyorsa o yapıldı biz de toplum gibi rahatsızlık duyuyoruz..'' Diyerek açıklamalarını sonlandırdı..


Kaynak: İHA