Kızılırmak buz tuttu

Sivas'ta gece sıcaklarını sıfırın altında 17 dereceyi görünce Kızılırmak buz tuttu.

Sivas'ta hava sıcaklığının gece -17'yi görmesi sebebiyle Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın bazı kısımları buzla kaplandı.

Özellikle akıntının az olduğu bölümler tamamen, akıntının yoğun olduğu bölümler ise kısmen buz tuttu. Tarihi Eğri Köprü'nün üst bölümünde ırmağın tamamen buzla kaplandığı görüldü. Yüzeyi buz tutan ırmakta yürümek de mümkün hale geldi. Paşabahçe Mesire ve Piknik Alanı'ndaki şelalenin de buz tuttuğu görüldü. Uzun buz sarkıtlarından oluşan şelale, ziyaretçilerin ilgisini çekti.Soğuk havanın etkisiyle bazı göllerin de buz tuttuğu görüldü.

Şarkışla ilçesindeki Yapıaltın, Maksutlu ve Şarkışla barajları da soğuk havanın etkisiyle buz tuttu. Şarkışla Barajı'ndaki ördekler, barajın buz tutmayan küçük bir yüzeyinde toplanarak yiyecek bulmaya çalıştı.

Şarkışla Barajı'nı ziyaret eden Cumhuriyet Üniversitesi Aşık Veysel Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden bir grup, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.