Alevilik gelecek yıl ders kitaplarında olacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Aleviliğin 2011-2012 eğitim öğretim yılındaki kitaplarda olacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Mersin'de geçen erkek ve kız öğrenciler arasında 45 santimetre uzaklık yasağı konulması ve Alevilik dersi müfredatı konusunda açıklamalarda bulundu.

Çubukçu yaptığı açıklamada; Alevilik konusu 2011-2012 öğretim yılında ders kitaplarında olacaktır. Mersin'de geçen 45 santimetre uzaklık yasağı ile ilgili ise 'Doğruluk payı yok gerçekliği olmayan bir olay' dedi..

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu "Alevilik din kültürü dersi kitaplarında 2011-2012 eğitim öğretim yılında yer alacak" açıklamasını yaptı. Alevilik 4. sınıftan itibaren 'İslam'da tasavvufu akımlar' bölümünde okutulacak.

Mersin'de bir okulda kız ve erkek öğrencilere getirildiği iddia edilen 45 santim yasağıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu "Doğruluk payı yok gerçekliği olmayan bir olay" dedi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Çubukçu, Kürtçe eğitimden, Aleviliğin müfredata ne zaman gireceğine kadar eğitim gündemine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TÖRENLERE YENİ DÜZENLEME GELİYOR


Çubukçu, resmi tören ve bayram kutlamaları için çocukların fiziksel yapılarına, yaş durumlarına göre yeni bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

KÜRTÇE EĞİTİM GÜNDEMDE DEĞİL


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, anadilde eğitim ve seçmeli Kürtçe eğitimi tartışmalarına "Kürtçe eğitim gündemimizde yok" diye yanıt verdi.

DİN EĞİTİMİNİN SEÇMELİ OLMASI GÜNDEMDE YOK

Alevilik ile ilgili açıklamalarda bulunan Çubukçu, "Alevi Çalıştayları sonunda alınan kararlar doğrultusunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Alevilik bölümü Talim Terbiye Kurulu'ndan geçti. Gelecek eğitim-öğretim döneminde müfredatta düzenlenen haliyle yer alacak. Alevilik, 4. sınıftan itibaren İslam'da tasavvufi akımlar bölümünde okutulacak. Ancak din dersinin ikiye bölünerek din eğitiminin seçmeli olması konusu gündemimizde yok" dedi.

DERS SAATİ KISA İSE BAŞARI DAHA YÜKSEK


Ders saatlerine de değinen Çubukçu, Türkiye'nin, dünyanın en uzun ders saatlerine sahip ülkelerden biri olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Ders saati en kısa ülkelerde, başarı daha yüksek. Ben derslerin uzun, ders aralığının kısa olmasını doğru bulmuyorum. Öğrenmeyi zorlaştırıyor. Biz okulların, çocukların yaşam alanına dönüştürecek, mutlu olacakları, hastayken özleyecekleri mekanlar olmasını hedefliyoruz. Ben bu nesilden çok umutluyum.

TÜRKİYE'NİN ORTALAMA EĞİTİM DÜZEYİ 6. SINIF

Türkiye'de okuma alışkanlığı binde 4. Yani her bin kişiden sadece 4'ü kitap okuyor. Ancak pilot bir okulda 4. sınıfta yapılan çalışmada okuma oranları yüzde 25'e çıktı. Bu oran AB ortalamasıdır. Yüzde yüz okullaşmış, en az 8 yıl eğitim almış bir nesil geliyor. Türkiye'nin şu an eğitim yaşı 6. sınıf düzeyinde. Biz geldiğimizde bu oran 4'tü. 8 yıl önce genel nüfusun erkeklerde yüzde 4.1'i kadınlarda 2.6'sı yükseköğretim görürken yeni açılan üniversiteler ve YÖK'ün yeniden yapılandırılmasıyla bugün bu oran ülkede genelinde erkeklerde yüzde 53 kadınlarda yüzde 47'ye çıktı."