Iğdırlılar MR cihazına kavuştu

Iğdır Devlet Hastanesi‘nde MR cihazı hizmet vermeye başladı.



MR cihazının faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, ilde sağlık alanında güzel çalışmalar olduğunu, şehrin daha güzel yerlere geleceğini ifade etti. Devlet hastanesinde birçok ilde bulunmayan imkânların mevcut olduğunu kaydeden Vali Çiçek, “Kanser alanında yeni erken tanı merkezi ve oksijen merkezi kuruldu. Son olarak da geçtiğimiz haftalarda hastanemize getirilerek teknik ekip tarafından kurulan MR cihazı hizmete girdi. MR cihazının yıllardan beri Iğdır’da yokluğu çekildi. Bu cihazın olmaması nedeniyle yıllardır 250-300 kilometre uzaklıktaki çevre illere sevk edilen hastalar artık burada tedavi olabilecek. Önceden küçük bir teşhis için hastalar Ankara gibi büyük illere gidiyordu. Şu an artık her hasta kendi ilinde birçok alanda tedavi olabiliyor. Amacımız Iğdır genelinde 2011 yılında sağlık alanında daha iyi çalışmalar yaparak sağlık alanındaki çalışmalarımızı en üst seviyeye çıkartmaktır.” dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Kaya ise sinevizyon eşliğinde MR cihazının nasıl çalıştığıyla ilgili brifing verdi. Ardından MR cihazında tedavi olan hastaların tedavisi izlendi.

Açılışa Iğdır Valisi Amir Çiçek, Vali yardımcıları Hacı Uzkuç ve Türker Çağatay Halim ile İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Sağlık İl Müdürü Seyfettin Yeşilboğa, Başhekim Bülent Kaya, kurum amirleri katıldı.