İddianameyi Dinlemek Yerine Gazete Okudular

‘‘Balyoz Planı‘‘ iddialarıyla ilgili, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan‘ın da aralarında bulunduğu 196 sanıklı davanın 5. duruşması başladı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi‘ndeki salonda yapılan duruşmaya, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü, Nejat Bek, Engin Alan, Şükrü Sarıışık, ‘‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı‘‘ davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, ‘‘Ergenekon‘‘ davalarının tutuklu sanıklarından Cengiz Köylü ve Mehmet Fikri Karadağ ile başka suçtan Diyarbakır Cezaevinde tutuklu bulunan eski Kayseri Jandarma Komutanı emekli albay Cemal Temizöz‘ün de aralarında bulunduğu 171 sanık katıldı.

Hakim Ömer Diken‘in başkanlık yaptığı mahkeme heyetinde, üye hakimler Murat Üründü ve Ali Efendi Peksak yer aldı. Duruşmada, iddia makamını özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş temsil etti.

Duruşmada söz alan Başkan Diken, iddianamenin okunmasına ilişkin yaptıkları bugünkü programı açıklayarak, duruşmalarda ortalama 125 sayfa okunduğunu, amaçlarının günde 125 sayfayı tamamlamak olduğunu söyledi. 

Bugün iddianamenin 375‘inci sayfaya kadar okunacağını, saat 11.00 ile 15.00‘te 10‘ar dakikalık ara, 12.00‘de da bir saatlik öğlen arası verileceğini ifade eden Diken, duruşmanın saat 17.15 civarında tamamlanacağını belirtti.

Duruşmada, mahkeme tarafından görevlendirilen TRT İstanbul Bölge Müdürlüğünde görevli Ömer Ersöz ve Hakan Kıra, iddianameyi 250‘nci sayfasından itibaren okumaya devam ediyor.

Bu arada, iddianame okunduğu sırada bazı sanıkların gazete ve kitap okuduğu görüldü. 

Duruşma salonunda sanıklar için ayrılan bölüm ile izleyicilerin oturduğu bölüm arasına ahşap bariyer konulduğu gözlendi.

-İDDİANAME-

Kaynak: AA