Svensson ve Öztürk ile A'dan Z'ye

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yeşil beyazlı ekibin yeni transferi Gustav Svensson ile savunmanın başarılı oyuncularından İbrahim Öztürk, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Funda AVCI

BURSA- Bursaspor’un yeni transfer Gustav Svensson, basın mensupları tarafından soru bombardımanına tutuldu. İsveç'in Göteborg takımından transfer edilen 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, son dakika transferiyle yeşil beyazlı kulübe gelişinin hikâyesini anlattı. Transferin kapanmasına 48 saat kala ani bir şekilde transfer teklifi aldığını ve bunu kabul ettiğini söyleyen Gustav Svensson, “Teklif iletildiğinde inceleme fırsatım çok olmadı. Ama şuana kadar her şey iyi ve güzel gidiyor" dedi.

‘HOCAMIZ ÇOK SEMPATİK BİRİ’
Futbol yaşamıyla ilgili soruyu, “14 yaşından beri futbol oynuyorum. Çok çalışan, çok koşan bir oyuncuyumö şeklinde özetleyen Svensson, uyum sorununun olup olmadığı ile ilgili olarak ise, “Takımdakiler çok arkadaş canlısı. Hepsi kaliteli futbolcular, hocamız ise çok iyi ve sempatik biri” diye konuştu.

‘MANCHESTER'E GİTMEDİM’
Bursaspor'la birlikte Manchester United takımından teklif aldığı şeklindeki haberleri de doğrulayan Gustav Svensson, şunları söyledi: “ Evet U-14 takımından beri beni takip ediyorlardı. Ama ben sırf Şampiyonlar Ligi’nde yer alabilmek için Bursaspor'u tercih ettim.”

Konuşmasının devamında daha önce Türkiye hiç gelmediğini, şu ana kadar da Bursa’yı gezme fırsatının olmadığını ifade eden genç futbolcu, “Ama yakınlarım ve tanıdıklarım Türkiye'nin çok güzel olduğunu, Türk futbolunun en iyi noktada bulunduğunu belirtiler” dedi.

Valenciya maçına da değinen Gustav Svensson, “İyi maç olacak. Rakibimizi daha önce izlemiştim. Top hâkimiyetini elimizde tutarsak maçı kazana biliriz” diye konuştu.

İBRAHİM ÖZTÜRK : VALENCİA MAÇI FARKLI OLUR
Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen basınla sohbetin diğer konuğu başarılı savunma oyuncusu İbrahim Öztürk idi. Eskişehir maçından en iyi sonuçla ayrılmak istediklerini belirten İbrahim, “Ligde üçte üç yaptık. Serinin devamını getirmek istiyoruz. İçerdeki maçı kaybetmememiz gerekiyor” dedi. Bu maçı kazanmaları halinde 14 Eylül'de oynayacakları Valencia maçı öncesinde büyük morale sahip olacaklarını belirten İbrahim, bu maçtan da 3 puanla ayrılmak istediklerini ifade etti.

‘ÖMER AĞABEY GURURUMUZ OLDU’
Bir basın mensubunun, “Ömer Erdoğan'ın milli takıma geç de olsa çağırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Eğer size böyle bir davet gelseydi, bu fırsatı değerlendirebilir miydiniz?” şeklindeki soruları sorusunu yanıtlayan İbrahim, “Her ağabey kendini kanıtlamış profesyonel bir oyuncu. Onun milli takıma çağırılması ve forma şansı bulması gurur verici. Bu formayı giymeyi daha önce hak ediyordu. Kazakistan maçında çok iyi bir performans sergiledi” dedi.

İbrahim Öztürk, kendisiyle ilgili olarak ise, “Her futbolcunun milli takımda oynama hedefi vardır. Biz sonuçta işçiyiz. Çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘YENMEYE ALIŞMIŞ BİR TAKIMIZ’
Lig maçlarının yanı sıra Şampiyonlar Ligi maçlarıyla birlikte yoğun bir maç trafiğinin başlayacağının hatırlatılması üzerine İbrahim Öztürk şunları söyledi: “Yoğun bir tempoda üst üste maçlar oynayacağız. Bu maçlarda kim oynarsa oynasın, sonuçta yenmeye alışmış bir takımız var. Bu konuda zorluk çekeceğimizi sanmıyorum.” (aa)