Kuşadası'nda Kurtuluş Coşkusu

Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88

Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü törenleri, gece gerçekleştirilen muhteşem etkinliklerle devam etti. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen halk konserleri ve folklor gösterilerinin yanında, denizden gerçekleştirilen ses, ışık ve havai fişek gösterileri etkinliklere katılanları büyüledi.
Kuşadası'nın kurtuluş bayramı, belediyenin gün boyu düzenlediği faaliyetlerle bir şölene dönüştü. Belediye önünde başlayıp trafiğe kapalı alanlarda ve sahil boyunca devam edip belediye önünde son bulan bando eşliğindeki fener alayının ardından, sahildeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda bir şölen gerçekleştirildi. Kuşadalılar ile yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi gösterdiği kurtuluş şöleninde ilk olarak Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD) folklor ekipleri halk dansları gösterileri sundu.
Etkinlik sırasında denizden gerçekleştirilen ses, ışık ve havai fişek gösterileri kurtuluş şenliklerine ayrı bir anlam kattı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kurtuluş kutlamalarında son olarak Yeni Türkü Grubu sahne aldı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Yeni Türkü Grubu söylediği şarkılarla etkinliklere katılanları coşturdu. Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi ve Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, Yeni Türk Grubunun solisti Derya Köroğlu'na çiçek verdi. Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun
88. yılı kutlamaları gece yarısı gerçekleştirilen muhteşem havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Kurtuluş şenliklerinin en görkemli şekilde gerçekleştiğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 88 yıl önce verilen mücadelenin anlamının bugünlerde daha da belirgin şekilde ortaya çıktığını belirterek, "Tarihimiz ve kurtuluş mücadelemiz bilincimizdir. 7 Eylül'ü yaşatan özgürlüğümüzü bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.