Chp Manisa Milletvekili Mengü:

Referanduma sayılı günler kala iktidar partisi ve ana muhalefet partisinin çalışmaları hız kazandı

Referanduma sayılı günler kala iktidar partisi ve ana muhalefet partisinin çalışmaları hız kazandı. 12 Eylül'de gerçekleştirilecek halk oylamasında bir taraf "evet" beklerken muhalefet kanadı ise "hayır" çıkması için ziyaretlerini sürdürüyor.
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, bugün Soma'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Mengü, Soma'da madencileri temsil eden Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesini ziyaret etti. CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka ve parti yöneticileri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette konuşan CHP Milletvekili Mengü, 12 Eylül'de yapılacak referandum hakkında bilgi verdi.
Sendikaların işçi kesiminin çok önemli bir grubu olduğunu anlatan Mengü, şöyle konuştu: "Biz emeğini satarak kazanan insanların çok ciddi şekilde korunmasından yanayız. Biz iktidara geldiğimizde bu taşeronlaşma işini kökten halledeceğiz. Bunu yaparken de kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Eğer buna karşı yanlış bir tutum sergilenirse kamulaştırır geçeriz. Elbette özel sektör para kazanacak. Sermaye olmazsa işçi olmaz. Ama önce işçi sömürüsünü önlemek gerekiyor. Biz bunu yapacağız. Hiçbir işçi
arkadaşımızın şüphesi olmasın."
Taşeron işçi sorununu çözeceklerini anlatan Mengü, şunları söyledi: "Çünkü bu insanlık ayıbı haline geldi. Biz bunlarla ilgili bütün antidemoktatik yasa hükümlerini kaldıracağız. İktidar, referanduma giderken sendikalar kanunundaki engelleyici anti demokratik hükümleri kaldırıyor olsaydı, biz bu değişikliği sonuna kadar onaylardık. Ama bu değişiklikte işçinin önünü açan, onların haklarını koruyan hiçbir tane madde yok. Bir de utanmadan bir Mayısta meydanları açtık diyorlar. Bir mayısta meydanları açan,
işçinin bilinçli mücadelesi, kararlı tutumu oldu."
CHP Milletvekili Mengü, kongre sonrasında yeniden yönetime seçilen Başkan Küçükgencay ve yönetimine başarılar diledi.
İŞÇİLERİN KADERİ ASLINDA AYNI
Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay da, CHP ilçe teşkilatı ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Kamu ile özel sektör arasındaki dengeyi korumak gerektiğini anlatan Küçükgencay, şunları söyledi: "Biz burada bütün işçilerimizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak ve bu dengeleri korumak için mücadele ediyoruz. Bu nedenle örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 2-3 ay sonra da 9 bin üyeye ulaşan bir sendika olacak burası. İşçilerin kaderi aslında aynı. Nasıl ELİ
veya SEAŞ özelleşince bundan işçilerimiz etkilenecekse Soma'da etkilenecek ve zarar görecektir."
Her gelen milletvekiline bunu anlattıklarını belirten Küçükgencay, sözlerine şöyle devam etti: "ELİ kar eden bir kurum. 140 trilyon kar var. Ama yatırım var mı? Yok. Kurumun üretim gücü zayıflıyor. İşçi alımı var mı? Yok. Bakıyorsunuz özel sektöre. Bu sektörde Bin TL altında maaşla çalışan insanlar var mı? Var. O zaman kar eden ELİ'nin kazandığı bu para ne oluyor? O zaman başka yerlere yanlış yatırımlar oluyor. Bu gelişmelerde bizleri ciddi anlamda huzursuz ediyor."
Küçükgencay, kamu konusunda talepleri iletirken, özel sektörde çalışan işçilerimiz ve şirketlerinde geleceği için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Üretim kapasitesini tamamlamış olan alanlardan yeni kömür sahaları için talepleri olduğunu anlatan Küçükgencay, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz KPSS meclisten çıktı. İlkokul mezunu, orta okul mezunu olan insanlar, istimlakzede olsalar bile işe giremiyorlar artık. Bu insanların ekmek yiyecek yerleri yok. Özelleştirmeye kesinlikle karşıyız ama özel sektörde işe başlayacak insanlarda gene bu insanlarımız oluyor. Bu nedenle maden işçilerimizin haklarını savunmaya ve Soma için mücadele etmeye devam edeceğiz."
Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal da, Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız da ziyaretlerinden dolayı milletvekili Şahin Mengü'ye ve CHP Soma İlçe Teşkilatına teşekkür etti.
Başkan Küçükgencay, Şahin Mengü'ye madenci heykeli takdim etti. CHP Milletvekili Mengü ve CHP yönetimi, Soma esnafını da ziyaret etti.
(HU-HO-Y)