Arjantin İspanya'yı bozguna uğrattı

Arjantin, Avrupa ve dünya şampiyonu İspanya'yı Buenos Aires'teki özel maçta 4-1 mağlup etti.

Arjantin, Avrupa ve dünya şampiyonu İspanya'yı Buenos Aires'teki özel maçta 4-1 mağlup etti. İki ay önce Dünya Kupası'nı müzesine götüren İspanya, 55 bin kişinin izlediği özel maçta Arjantin'e farklı kaybetti.

Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Carlos Tevez, Sergio Agüero'nun golleri, Buenos Aires'teki Monumental Stadı'nda Arjantin'e 4-1'lik galibiyeti getirdi.

Arjantin ilk yarıda Messi, Higuain ve Tevez'in golleriyle üç farkı yakaladı. İspanya 84'te Fernando Llorente ile tek golünü buldu, son dakikada Agüero skoru tayin etti.

Iker Casillas'ın yerini kalede görev yapan Pepe Reina özellikle üçüncü goldeki hatasıyla dikkat çekti. Arjantin, Diego Maradona'dan sonra geçici olarak göreve getirilen Sergio Batista yönetiminde çıktığı ikinci maçı da kazandı.

İspanya, Dünya Kupası zaferinden sonra oynadığı ilk maçta geçtiğimiz ay Meksika ile 1-1 berabere kalmış, Euro 2012 elemelerindeki ilk maçında ise Cuma günü Liechtenstein'ı 4-0 yenmişti.

Arjantin karşısında en ciddi gol girişimlerini ilk yarıda yapan İspanya'da David Villa'nın iki şutunda top direkten geri geldi.