Van'da İnanılmaz Dolandırıcılık Olayı

Van'da, aynı zamanda bir derneği yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürüten işadamı S.Ç., bir şebekenin üyeleri tarafından akıl almaz bir şekilde dolandırıldı.

Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde iş adamı S.Ç.'yi Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden aradığını belirten ve isminin Selim Sarıoğlu olduğunu belirten bir kişi, banka kartları bilgilerinin çalındığını ve teyit etmek için verdiği (0312) 2265934 nolu telefonu aramasını istedi. Kendisine verilen telefonu aradığında Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü anonsu yapıldıktan sonra telefona çıkan kişiye numarayı Selim Sarıoğlu'ndan aldığını ve başından geçeni anlattığını belirten S.Ç., karşıdaki şahsın konuşmaların kayıt altına alınması için kendilerini arayacağını söyledikten sonra telefonu kapattığını anlattı. Arada birkaç dakika geçtikten sonra şahsın aradığını anlatan S.Ç., kimlik fotokopisinin üzerinde 40 adet telefon hattının alındığını ve bunların bir çoğunun terör örgütü tarafından kullanıldığı, banka bilgilerinin ele geçirildiği ve bütün telefonlar için otomatik ödeme talimatı verildiğini ve hatta bir banka personelinde olayın içinde olduğunu söylediğini belirten S.Ç., "Karşımdaki şahıs, bankamatik kartımla işlem yapıldığını ve bunlara suçüstü işlem yapmaları ve kimliklerinin net tespit etmeleri için birkaç işlem yapmam gerektiğini ve bu nedenle telefonu Cumhuriyet Savcısı Fahrettin Aslan bey diye birine aktardı. O kişi de kendini Savcı Fahrettin Aslan olarak tanıttıktan sonra konuşmaya başladı. Şahısları yakalayabilmeleri için bana verilen 4 adet T.C. Kimlik Numarası ve hesap numarasına 500 lira gönderip ayrı ayrı kartsız işlem yaptım. Saat 22:00 sıralarına geldiğinde savcı olduğunu beliren kişi 'Artık vakit geç oldu. Yarım sabah takibe devam edeceğiz' dedikten sonra telefonu kapattı. Ertesi gün aradığımda bir süre telefonların kapalı olduğunu ve ardında da meşgule aldıklarını görünce dolandırıldığımı anladım" dedi.
Kendisinin dolandırıldığını ancak başkasının dolandırılmaması için başında geçenleri kamuoyu ile paylaştığını ifade eden iş adamı S.Ç., başvurduğu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki görevliler ile banka şubesindeki memurların da her gün birkaç kişinin bu şekilde dolandırıldıkları için kendilerine başvurduklarını ifade ettiğini kaydetti. S.Ç., yetkililerin buna bir an önce el atması gerektiğini söyledi.