Türk Eğitim-sen Üyeleri İftar'da Buluştu

Türk Eğitim Sen Kars Şubesi üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

Türk Eğitim-sen Üyeleri İftar'da Buluştu
Türk Eğitim Sen Şubesi tarafından organize edilen iftar yemeğine Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, Türkiye Kamusen Kars İl Temsilcisi Kemal Erginbay, sendika temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı.
Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen'in gerek ilde ve gerekse Türkiye genelinde çalışanların gerçek temsilcisi, sözcüsü ve ellerinden alınmak istenen haklarının savunucusu olduğunu belirtti.
Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, "Her gün yeni bir haksızlıkla karşılaşan milletimizin haklarını savunmak da tabii ki bir sivil toplum örgütüne yani Türk Eğitim-Sen 'e vazife olmaktadır. Türk Eğitim-Sen kurulduğu günden beri üyeleri ve tüm çalışanlar adına elde ettiği kazanımlara her gün bir yenisini eklemektedir. Sadece bu kazanımlar bile düşünüldüğünde "Neden Türk Eğitim-Sen ?" sorusunun cevabı ortaya çıkmaktadır. Haksız hukuksuz uygulamalarla özdeşleşen yöneticilerimizin de artık bundan vazgeçmelerini, gerekli olan hak hukuk dahilinde ne ise onu yapmalarını diliyoruz" diye konuştu.
KPSS SINAVINA KİRLİLİK BULAŞMIŞTIR.
Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, KPSS sınavına kirlilik karıştığını, soruların çalındığını ve insanların mağdur edildiğini belirtti.
Fahrettin Şimşekler, "En son örneğinde gördüğümüz gibi KPSS sınavı gibi önemli bir kurum tarafından düzenlenen bir sınava dahi kirlilik bulaşmıştır. Sorular çalınmış, insanlar mağdur edilmiş ve birçok kişinin geleceğiyle oynanmıştır. Yine Türk Eğitim-Sen farklı kimliğini ortaya koymuş sahtekarlığın ortaya çıkarılması için elinden gelen gayreti göstermiştir. Bulundukları mevkiinin önemini kavrayamayanlara, hukukun gereğini yerine getirmekten imtina etmekte olanlara inat bulundukları yerin gereğini yapmış yapmaya da devam edecektir" diye konuştu.
Devlet kurumlarının, mevcut yöneticiler sayesinde en güvenilmeyen kurumların baş seviyesine yükseldiğini vurgulayan Şimşekler, "İnsanımızın 'Devlet Baba'ya güveni kalmamıştır. Toplu maaş görüşmelerini referanduma evet şartına bağlayan hükümet verdiği 4+4 lük zammı sanki bahşetmiş gibi toy bayram yaparak kabullenmemizi bekliyor. Oysa bu 4+4 zammın dışında çalışanın durumunu iyileştirici hiçbir katkı sağlamayan bu mutabakata imza atanların da neyi amaçladıklarını kime ve neye hizmet ettiklerini de değerli çalışanlar çok iyi görmektedirler. Bizler daima çalışanın alnının teri soğumadan emeğinin karşılığının verilmesi taraftarı olmuş bir konfederasyon ve sendikayız. Diliyoruz ki en kısa sürede bu yanlış fark edilerek gidilen yoldan dönülsün, bir an önce Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi 'çalışanın emeğinin karşılığı alnının teri soğumadan verilsin.'Haksızlıklar ve hukuk dışı idari tavırlar ortadan kaldırılsın, vatandaş da gerçekten devlete olan inancını tekrar kazansın" şeklinde konuştu.