İşaret Diliyle İftar Konuşması

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde engelli vatandaşlar da davet edilince, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın ve diğer konuşmacıların konuşması simultane olarak işaret diline çevrildi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde engelli vatandaşlar da davet edilince, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın ve diğer konuşmacıların konuşması simultane olarak işaret diline çevrildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verdi. Yemeğe, şehit yakınları, gaziler, huzurevi sakinleri, engelliler de davet edildi. Ezan okunduktan ve oruç açıldıktan sonra sıra konuşmalara geldi. Yemeğe katılan sağır ve dilsiz olan engelliler için Adana Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde İşaret Dili Uzmanı olan Sibel Çalıkuşu da hazır bulundu. Çalıkuşu, kendilerine ayrılan bölümde konuşmaları sağır ve dilsizler için simultane olarak işaret
diline çevirdi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım kürsüye çıkarak, vatandaşlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Yıldırım, Türkiye'nin gündeminin referandum olduğunu ancak seçim yasakları başladığı için konuşamayacağını söyleyerek, "Şimdi pusuya yatmış bizi bekliyorlar. Ben konuşmak isterdim ama konuşursam belediye başkanımız zor durumda kalır. Bu nedenle konuşamıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından sanatçı Ahmet Özhan bir konser verdi.
İftar yemeğine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş ve çok sayıda davetli katıldı.