Ev Ev Dolaşarak Anayasaya 'Evet' Oyu Toplayacaklar

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Salahaddin Hünü, 1 milyon 200 bin esnaf ve sanatkarı temsil ettiklerini belirterek 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında üyeleri, ev ev dolaşarak evet oyu toplayacaklarını söyledi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanı Salahaddin Hünü, 1 milyon 200 bin esnaf ve sanatkarı temsil ettiklerini belirterek 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında üyeleri, ev ev dolaşarak evet oyu toplayacaklarını söyledi.
TESKOMB ve İzmir Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, Balçova Termal Otel de bir iftar yemeği verdi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy ve çok sayıda davetlinin yanı sıra esnaf temsilcileri iftara katıldı. İftar yemeğinde konuşan Başkan Hünü, AK Parti hükümetinin esnaf ve sanatkarın sorunlarına duyarlı yaklaştığını söyledi. Halk Bankası'nın esnaf ve sanatkara uyguladığı kredi faizinin yüzde 13'ten
yüzde 10'a düşürmesinden kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Hünü, faizlerin yüzde 59'lardan yüzde 5'e geldiğine vurgu yaptı.
EVET İÇİN NAMUS SÖZÜ
TESKOMB'un, 1 milyon 200 bin esnaf ve sanatkarı temsil ettiğini anlatan Hünü, ''12 Eylülde yapılacak halk oylamasında tüm üyelerimizi kapı kapı dolaşarak 'evet' toplayacağız" dedi.