CHP'nin skandal afişi Şimşek'e uzandı

Türkiye'nin gündemine düşen "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için evet" yazılı afişi CHP'li Avcılar ...

Türkiye'nin gündemine düşen "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için evet" yazılı afişi CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin hazırlattığının ortaya çıkmasının ardından partide yeni bir tartışma başladı. Değirmenci'nin, afişlerin İstanbul İl Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde asıldığını iddia etmesi CHP'de "Kemal Kılıçdaroğlu'na komplo kuruldu" iddiasına neden oldu. Bir süredir Bulgaristan'da olan Belediye Başkanı Değirmenci'nin Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bu afişlerden İstanbul il yönetiminin haberi vardı" açıklaması yaptığı öğrenildi. Afişi basan Alp Reklam Ajansı sahibinin polise verdiği ifadeden sonra CHP'de ortaya çıkan skandalın bilbordlarla sınırlı olmadığı, aynı ifadelerin 10 bin el broşürüne de basıldığı ve halka dağıtıldığı belirlendi. Hem afişler hem broşürlerin Önder Sav'ın isteğiyle CHP İstanbul İl Başkanlığına getirilen Berhan Şimşek'in bilgisi dahilinde basıldığını iddia eden CHP'li bir yetkili, "Kılıçdaroğlu 'Türban ve Kürt sorununu biz çözeriz' sözleriyle toplumda sempati kazanmıştı. Ancak bu afiş ve ifadelerle Kılıçdaroğlu'na çelme takılmak istenmiştir" iddiasında bulundu. Afiş skandalına Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar ve Meclis Üyesi Ali Oral'ın da adları karıştı. Öte yandan, Ali Oral'ın, 29 Mart yerel seçimleri sırasında CHP Genel Merkezi'nin onaylayıp gönderdiği listeye müdahale eden İlçe Başkanı Acar'ın operasyonuyla meclis üyesi seçildiği de iddia edildi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir partili, "Bu 3 meclis üyesi ile Acar'ın ortak oldukları şirketler Avcılar Belediyesi'nden bugüne kadar hangi ihaleleri aldılar? Bu herkes tarafından bilinmektedir. Şaibeli ihaleler genel merkeze gönderimişti. Ama hep üç maymun oynandı" dedi.

İSTİFA VE KAVGA
Skandal afiş ve il yönetimine uzanan iddialar dün Avcılar Belediyesi'ni de karıştırdı. Ailesi başörtülü olan CHP'li üye Ömer Zengin istifa ederken vatandaşlar arasında kavga çıktı.

AFİŞ TARTIŞMASI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
Başörtülüleri rahibeye benzeten afişleri astıran Belediye Başkanı Değirmenci'yi eleştiren ve savunan iki kişi dün Avcılar Belediyesi önünde kavga etti. Tekme tokat birbirine giren iki kişi çevredeki vatandaşların araya girmesiyle ayrıldı.