Bakan Eroğlu Eskişehir'de

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, demokrasinin kesintiye uğramaması, daha demokratik ve çağdaş bir Türkiye için anayasa paketine ''evet'' demek gerektiğini söyledi.

Bakan Eroğlu Eskişehir'de
Bakan Eroğlu, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun ülkenin önünü açacak, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak olan bir adım olduğunu ifade etti. Muhalefet partilerinin, referandumu AK Parti'nin bir programı gibi ortaya koymaya çalıştıklarını, bunun doğru olmadığını kaydeden Veysel Eroğlu, "Vatandaşlarımızın özlemle, hasretle beklediği bir anayasa paketi değişikliğidir. Bu paketi milletimizin önüne sunuyoruz.
Burada bilindiği gibi milletimizin istifade edeceği pek çok madde var. Hakikaten bundan sonra demokrasinin kesintiye uğramaması, özellikle daha demokratik, çağdaş bir Türkiye için bu anayasa paketine 'evet' demek gerek" dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eroğlu, Eskişehir'de ormandan çalınan karıncalarla ilgili bilgisi olmadığını, yaptıkları biyolojik mücadelenin takdir topladığını dile getirdi. Bakan Veyel Eroğlu, orman yangınlarıyla mücadelede de bu yıl en başarılı ülkenin Türkiye olduğunu, yaptıkları baraj ve göletler sayesinde hiçbir yerde su sıkıntısı olmadığını söyledi.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, çeşitli partilerden AK Parti'ye katılan 40 kişiye rozetlerini taktı.
İftar yemeğinde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, İl Başkanı Salih Koca ile çok sayıda partili yer aldı.