Arapgir Gecesi Tekrarlandı

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Aspuzu'da Ramazan Geceleri programında yoğun istek üzerine Arapgir Gecesi yeniden yapıldı.

Abdullah Gül Parkı'nda düzenlenen geceye, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu,İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, Kültür Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kukla gösterisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir'in tarihinden bahsettikten sonra Arapgir'de yetişen sebze, meyve ve doğal ürünler hakkında geniş bilgiler verdi.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ise, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'na plaket hediye etti. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Başkan Cömertoğlu'nun Arapgir'en her şeyinden bahsettiğini, ancak bir şey unuttuğunu belirterek, "Başkanım bir şeyden bahsetmedi. Arapgir'in o güzel insanlarından, kültürlü insanlarından. Arapgir insanı misafirperverdir" dedi.
Başkan Cömertoğlu ise, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı'ya belediyelere kendilerini tanıtma imkanı verdiği için teşekkür etti.
Konuşma ve plaket törenini ardından Arapgir Musiki Topluluğu bir konser verdi. Konser verilirken Arapgir'in Köhnü Üzümü, domates, biber ve dut pestili izleyicilere dağıtıldı.