Trabzon'da Adli Yıl Açılışı

Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, yargının görev yaparken özellikle yargı mensuplarının kendilerini sorun ve sıkıntıya, yargıyı töhmet altına sokacak davranışlarından kaçınmaları gerektiğini söyledi

Trabzon'da Adli Yıl Açılışı
Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, yargının görev yaparken özellikle yargı mensuplarının kendilerini sorun ve sıkıntıya, yargıyı töhmet altına sokacak davranışlarından kaçınmaları gerektiğini söyledi.
Trabzon'da adli yılın açılışı dolayısıyla Valilik Bahçesi Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Trabzon Adliyesi'nde görev yapan hakimler, savcılar, Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk ile Trabzon Barosu Avukatları hazır bulundu.
Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından bir konuşma yapan Baro Başkanı Mehmet Şentürk, "Yeni adli yılda sorunların daha az indirgendiği bağımsız ve tarafsız yargı özlemine ulaşıldığı, yargının horlanmayan, kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun olarak yürütüldüğü bir süreci bekliyoruz. Ülkemizde hafta sonu yapılacak olan referandum süreci de yargının oluşu ve şekillenmesi açısından önemli. Biz referandumda çıkacak her iki sonucun da ülkemiz açısından iyi olmasını, ülkemizin demokratik hukuk devleti yolunda atacağı adımlara katkı vermesini ve bu sürecin ülkemiz ve milletimizin için en iyi şekilde gerçekleşmesini diliyoruz. Şüphesiz yargı, idare ve yürütmenin ve yasamanın her zaman hukuk devleti noktasında, hukuka uygunluk denetimi açısından bir süremidir. Ancak yargının da görev yaparken özellikle yargı mensuplarının kendilerini sorun ve sıkıntıya yargıyı töhmet altına sokacak davranışlarından tutumlarından ve söylemlerinden kaçınmaları hukuk devleti sürecine katkı yapacak olumlu ve sağlıklı adımlar atmalarını diliyorum" dedi.