DP Seyhan ilçe başkanı görevden alındı

Demokrat Parti'nin (DP) Adana il başkanlığı, merkez Seyhan ilçe başkanı Mustafa Tümer'in görevden alınmasıyla çalkalanıyor. 4 dönemdir ilçe başkanlığı

Demokrat Parti'nin (DP) Adana il başkanlığı, merkez Seyhan ilçe başkanı Mustafa Tümer'in görevden alınmasıyla çalkalanıyor. 4 dönemdir ilçe başkanlığı yapan Tümer, 12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği için genel merkezin "Hayır" kullanılması yönündeki kararına rağmen il teşkilatının 15 ilçe başkanından yalnızca ikisini bir araya getirebildiğini öne sürdü.

Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun partiden ihracı için de "Şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Tümer, partisinin ilçe teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, 33 yıldan bu yana da parti misyonundan ayrı çalışmadığını kaydetti. Anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül'deki referandum öncesi görevden alınmasına anlam veremeyen Tümer, eski il başkanı şimdiki Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Tekeli'ye veryansın etti.

Tümer, "Ben onun gibi siyaseti lokantada, barda, kulüpte ve kafe köşelerinde dedikodu üreterek yapmam." dedi. Tümer, karara yarın itiraz edeceğini söyledi. Kendisinin de "hayırcı" cephede yer aldığını dile getiren Tümer, DP'nin misyon partisi olduğunu yasaklara da sürekli karşı çıktığını dile getirdi. Parti içinde anayasa değişikliğine "Evet" oyu vereceği için ihraç edilen Süleyman Soylu'ya destek veren Tümer, "Bu durumu şiddetle kınıyorum. Partim referandum öncesi yapılan toplantılarda 15 ilçe başkanından yalnızca ikisini ancak bir araya getirebildi." diye konuştu. Tümer, Tekeli'nin genel merkeze gönderdiği dilekçesinde; kendisinin ilçe başkanlarını eski genel başkanları Tansu Çiller için örgütlediği, genel başkan Hüsamettin Cindoruk'a "Ergenekoncu" dediği, uyumlu çalışmadığı ve ekonomik durumu iyi olmadığı için görevden alınmasını istediğini ileri sürdü. İlçe başkanlığından alınması için hakkında müfettişlerin inceleme yapması gerektiğini ifade eden Tümer, bugüne kadar bu tür bir inceleme olmadığını, kararı keyfi olduğunu öne sürdü. Tümer'e el çektirilen yazıda, "Uyumlu ve verimli çalışma yapılmadığı" ileri sürülüyor.