Biz milletimizle varız

Başbakan Erdoğan 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Şanlıurfa'da halka hitap etti.

Biz milletimizle varız
Erdoğan, ''Aldanan olmadık, aldatan da olmadık. Milletin arzularını görmezden gelenlerden, millete kulağını tıkayanlardan olmadık. Milletin değerlerini, inancını ayaklar altında çiğneyenlerden asla olmadık. Çünkü biz milletimizle varız'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa'da yaptığı açıklamalar şöyle:

Her karışından ilim fışkıran medeniyet fışkıran bu topraklara yakışmaz. Bizim küçük hedeflerim olamaz. Biz büyük düşünüyoruz. Büyük düşüneceğiz. Büyük hedeflere koşuyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye'yi büyütmek. Türkiye'nin ekonomisini büyütmek. Bizim hedefimiz Şanlı Urfa’nın imkanlarını büyütmek. Türkiye'nin gücünü yüceltmek. Türkiye kısa süre içerisinde dünyanın saygın bir ülkesi haline geldi. Bugün güvenlik konseyinin dönem başkanı olan bir Türkiye var. Dünyaya barışı anlatan bir Türkiye var. Genel sekreterlik yapan bir Türkiye var. Kabil'in yanında biz varız. Karabağ’ın yanında biz varız.

HER YERDE TÜRKİYE KONUŞULUYOR

Suriye'ye benim kardeşim gidebiliyor muydu? Bayramlar çekilen çileler ah ah.. Şimdi ise rahatlıkla gidebiliyor mu ? Pasaportunu cebini koyuyor her yere gidiyor. Suriyeli kardeşlerimiz cebine pasaportunun koyuyor buralara geliyorlar. Suruç’ta Murşit kapısı ile ilgili olarak ta yazışmalar başladı. İçişleri Bakanlığımız değerlendirmeleri yapıyorlar. şartları bitirdiğimizde bunuda devreye alacağız. Aradaki mayınlı araziyi temizleme adına sürecimiz devam ediyor. Lübnan ile kapıları açtık. Libya ile açtık. Rusya ile Sırbistan ile açtık. 4 tarafı düşman ile değil 4 tarafı kardeşlerle dostlarla sarılı bir Türkiye var. Kanada'da Şili’de Brezilya'da her yerde Türkiye konuşuluyor.. Beyrut’un sokaklarına git ne yazıyor biliyor musunuz? "Şukran Türkiye" yazıyor ne demek teşekkürler Türkiye diyorlar. Ekonomisi ile de Takdirleri üstüne çekiyor Türkiye. Dünyanın dördüncüsüyüz Avrupa'nın birincisiyiz. Türkiye'nin stoku %74'dü. Şimdi ise %45. Nereden nereye devletin borçlanma faizi %63 idi şimdi ise %7 - 8 oldu. Aradaki fark %55. Bu benim Ayşe kardeşimin Hatice Kardeşimin Ahmet’in Mehmet’in cebinde kaldı. Enflasyon göreve geldik %30'du. Şimdi ise %8.3. Aradaki fark %22. Bu cebimizdeki parayı eritiyordu. Bu alım gücümüzü arttırdı.

YOLSUZLUKLARI ORTADAN KALDIRAN BİR İKTİDAR OLDUK

Eski iktidarlardan aldık biz. Bunlar IMF'den borç aldılar. Biz borçlu bir şekilde aldık ve bu borcu ödedik ödedik ödedik ödedik şimdi ise şu anki borç 6,5 milyar borç. Merkez Bankasının kasasında ne vardı biliyor musunuz 26,5 milyar dolar. Milli Bankasında ise 75, milyar dolar var. Benim memur kardeşim işçi kardeşim maaşlarından paraları kesildiler. Sekiz yıl öncesi rakamı ile 13,5 katrilyon. Devlet işçisine borçlu olur mu ya? Çünkü bitmişlerdi tükenmişlerdi. Adeta işçiden memurdan çalışandan para dileniyorlardı. Ve biz bu paraları tıkır tıkır ödedik. KEY dediler. Paraları aldılar kestiler kimden ne alındı belli değil. Onu da biz ödemeye başladık. 2 Katrilyon değerinde bir parayı ödedik. Bu iktidar yolsuzlukları ortadan kaldıran iktidar bu iktidar Türkiye'nin gururunu arttıran bir Türkiye. Gönül, kader birliği yaptık. Türkiye'nin arzularını görmezden gelenlerden olmadık. Milletin değerlerini ayaklar altında çiğneyenlerden asla olmadık. Biz Şanlı Urfalı kardeşimiz ile varız. Değerli kardeşlerim biz gün oldu Bingöllü olduk, İstanbullu olduk Konyalı olduk Hataylı olduk Mardinli olduk biz Şanlı Urfalı olduk... Biz ezelden Şanlı Urfalıyız..

AYIPTIR AYIP

Urfalıyız ezelden gönlümüz geçmez sizlerden...81 vilayetin 81'inde biz varız. Bölünmüş yollarımız ile üniversitelerimiz ile biz 81 vilayetteyiz. Eyyubi'nin emanetinin de biz taşıyoruz. Diğerlerinin emanetlerini de biz taşıyoruz. Buradaki mahallelerin meselesi bizim meselemizdir. Hızmalı mahallesinin sorunları bizim sorunlarımızdır. Buradaki bütün olmuş veya olacak sorunların hepsi bizim sorunlarımızdır. Türkiye'yi dayanışma ile büyüttük. 21. yy'ı bir Türkiye yapmak üzere canla başla devam edeceğiz. Sevgili kardeşlerim 5 günümüz kaldı. 5 Gün sonra Türkiye tarihi bir karar verecek. 12 Eylül'de Şanlıurfa çok önemli bir karar verecek. Önümüzdeki pazar günü 26 maddeli bir Anayasa değişikliğine 'Evet' diyecek. Türkiye'yi daha fazla aydınlığa kavuşturacak sizsiniz. "Merhum Menderes diyordu ki; Yeterrr! Söz Milletin, bende diyorum ekleyerek Yeterrr!!! Kararda sizin..." Bir tarafta Darbe Anayasası var diğer bir tarafta Milletin Anayasası var. Milletin Anayasasına 'Evet'mi...? Darbecilere 'Hayır' diyenler belli. 'Evet' diyenlerde belli, kim? BDP, MHP, CHP, İP, YARSAV, Bir takım medya, TKP ve çeteler..." Bunlar kolay kolay bir araya gelmezlerdi. Ama şimdi bir araya geldiler. Şimdi ben soruyorum; Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmeye 'Evet'mi? Evet.... Sevgili Urfalılar kadınlarımızın haklarının Anayasal teminat altına alınmaya 'Evet'mi ? Çocuklarımızın istismarının önlenmesine 'Evet'mi? Özürlülerin haklarının şehitlerinin dul ve yetimlerinin Anayasal güvence altın alınmasına 'Evet'mi? İşçi kardeşim iki sendikaya üye olmaya 'Evet'mi? Memur kardeşim görüşmeden iş sözleşmesine geçiyoruz Evet mi?

Şimdi Muhalefet diyor ki; "İktidar kendi Anayasasını kuruyor." ayıptır, ayıp. Bir defa Dünya'nın hiç bir yerinde üye atamayan TBMM gibi üye atamayan ülke yoktur. Hükümet atama yapar meclis atama yapar. O ülkenin Cumhurbaşkanları varsa atamalar yaparlar. Şimdi Türkiye'de ilk defa TBMM Baroların teklif ettiği iç isimden bir tanesini tercih edecek. Direkt olarak atamıyor. Aynı şeklide Sayıştay iki üye tercih edecek 6 kişiden. Meclis'e verilen yetki bu. Nitekim bugün Barolar Birliğinin Başkanı konuşma yaptığında biz bunu HSYK için teklif ettik dediler. Sadece Hükümetin üyesi bir tek Adalet Bakanı vardı. Müsteşar yıllar yılı vardı.

HAYIR DERSENİZ ÇETELER VE ÜLKENİN UFKUNU KARARTANLAR KAZANACAK

Değerli kardeşlerim bunların hepsinin yeniden yapılanmasına 'Evet'mi ?... Evet.. Evet.. Bilenler bilmeyenlere anlatması lazım. Her yere tek tek dolaşacak anlatacak mıyız? 'Evet'..... 12 Eylül Akşamı hep birlikte Türkiye olarak sevineceğiz. Çünkü bu proje AK Partinin projesi değil bu proje Tayyip Erdoğan'ın projesi değildir. Burada her partiden gelecek olanlar var. Herkes var Kürt aydınlar var, işçi kuruluşları var. Memurların temsilcisi olarak MEMUR-SEN’de var. Çünkü hakkı görüyorlar. Biz söyledik onlar bunun içine bu metni koydular diyorlar. Eğer 'Evet' derseniz siyasetçiler değil partiler değil çocuklar kazanacak gençler kazanacak hanım kardeşlerim kazacak. Değerli kardeşlerim ben kazanmayacağım. Siz kazanacaksınız. Herhangi bir partiye vermeyeceksiniz. Ananızın ak sütü gibi bembeyaz ona vuracaksınız 'Evet'i.. Buradan inşallah 12 Eylül akşamı 'evet' çıkacak. Bu kardeşiniz AK Parti olarak biz şu kadar oy aldık demeyecek. Asla böyle bir şey söylemeyecek. Çünkü bu bir güven oylaması değil. Halk oylaması başka bir şey ama halk oylaması başka bir şey. Genel seçim için her şeyi konuşacağız. Ama hayır derseniz ülkenin ufkunu karartmak isteyenler kazanacak. Hayır derseniz çeteler kazanacak. Faili meçhullerin üstlerini kapatmak isteyenler kazanacak. Milletin inancı ile dalga geçenler kazanacak.

MESLEĞİNİ DEĞİŞTİR TASARIMCI OL

CHP Belediye Başkanı Bilbordlara ne asmışlar benim başörtülü kardeşimi "Rahibe gibi giyinmeye" diye vermiş. Başörtüsü meselesini ben hallederim diyeceksin diğer tarafta "Rahibe"ye benzeteceksin. Bu CHP'nin her zaman yaptığı şey. Biz mecliste inanç özgürlüğü için MHP ile el ele verdik. 411 oy ile meclisten bu anayasa değişikliği geçti. Bunu Anayasa Mahkemesine kim götürdü CHP götürdü. Şuandaki Başkanını imzası da vardı. Şimdi bunu ben hallederim diyor utan utan.. Senin geçmişinde bu belge var. Samimiysen dürüstsen bugünden tezi yok. Hemen Meclis Başkanlığına gel birlikte verelim. Dürüstsen. Ama kalkıpta bu nasıl olacak boyundan mı olacak alttan mı olacak şöyle mi olacak böyle mi olacak. Tasarımcıya örtü mü ısmarlıyorsun... Sen diğer kızlarımız için bir şey yapıyor musun? Varmı böyle bir şey ? Orada böyle bir şey yok ta diğer başörtülü kardeşlerime tasarımcılık yapıyorsun? O zaman mesleği değiştir modacı ol. Dürüst değiller dürüst. Tercih senin şanlı Urfa. Karar senin Milletin Anayasasına 'Evet'mi? Büyük Türkiye'ye 'Evet'mi ? İleri demokrasiye 'evet'mi Özgürlüklere 'evet'mi? Evet... Şanlı Urfa kararını vermiş. Sevdamız millet kararımız evet Sevdamız millet oyumuz evet sevdamız millet tercihimiz evet.

Bu millet iradesine hipotek koyulmasından çok çekti. CHP'nin bu millete çok ağır bedeller ödeterek tek partiyi ödettiler. Ortaya gene ilkesizlikler koyuyorlar. Şu kalan bir kaç gün içersinde bunu düzelteceğiz. Çünkü bu CHP partisi gelgitlerini belli ederler. Adnan Menderesin idamına bunlar göz gezdirmediler. Ama bütün 28 Şubat'a alkış tuttular. Bütün pisliklerde bunlar vardı. Tankların önünde ben duracağım diyor. Bugüne kadar nerdeydin ya.. Bu Anayasa değişikliğinin önünde tank olanlar hiç bir yerde tank olamazlar. Siz bunlara ancak "Selam durursunuz..." Siz bu özgürlüklere mayın döşediniz. İnanç özgürlüğünün önüne mayın döşediniz. Taa İnönü'den buraya biliriz. Nasıl gazetelerin toplatıldığını da biliriz.