AK Parti Giresun İl Başkanı Geldi'den başarılı teşkilata ödül vaadi

AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, referandumda en başarılı olacak teşkilatlara özel ödüller vereceklerini söyledi.

Geldi, CİHAN muhabirine y

AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, referandumda en başarılı olacak teşkilatlara özel ödüller vereceklerini söyledi.

Geldi, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, Anayasa Değişiklik Paketi'nin 12 Eylül tarihinde halk oylamasına sunulacağını hatırlattı. AK Parti Giresun İl Başkanlığı olarak referandumda, teşkilatların çalışma performanslarını artırmak amacıyla ödül uygulamasını hayata geçirdiklerini vurgulayan Geldi, "Temmuz ayında, AK Parti İl Danışma Toplantısı'nda teşkilatlarımızla, referandumda daha nasıl başarılı oluruz hususunu görüştük. Çeşitli kararlar aldık. İlçelerimize birer hedef koyduk. Yine bu toplantıda ödül uygulamasını hayata geçirmeyi kararlaştırdık. Bu ödül uygulaması, her ilçemiz referandumda belirlenen hedef oyunu 10 puan üzerine çıkarmaları halinde bir yarım altın ödül vaat ettik. 16 ilçemiz de bu başarıyı yakalarsa tamamına bu ödülü vereceğiz. Bu, bizzat benim kendi taahhüdüm. Ama bunlar arasında 1., 2. ve 3. olacak ilçelere de yine farklı özel ödüller vereceğiz. Yine ilk 3'ü oluşturacak beldelerimiz ve köylerimizde de özel proje ödülleri vereceğiz. Buradaki amacımız, teşkilatlarımızın en yüksek başarıyı ortaya koymasıdır." dedi.

Ödül uygulamasının başarılı olacağına inandığını aktaran Geldi, bir il başkanının, teşkilatlarını teşvik edici ödül koymasının doğal olduğunu ifade etti. Geldi, "Kendimize has bir yöntem ortaya koyduk. Genel merkezin değil, Giresun'a has bir çalışma tarzı. Gayet doğal. Burada seçim rüşveti yok. Ben il başkanı olarak teşkilatlarımı teşvik ediyorum. Uygulamanın semerelerini alıyoruz. Bütün ilçelerimizde yoğun çalışmalar var. Büyük bir yarış mevcut. Bu uygulamanın başarılı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Muhalefet partilerinin, ödül uygulamasına olan eleştirilerini yersiz bulduğunu aktaran Geldi, muhalefet partilerinin de kendi teşkilatlarını teşvik amaçlı olarak ödül uygulaması yapabileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi'nin ödül uygulamasını eleştirdi. Gezmiş, Geldi'nin seçim rüşveti verdiğini, bunun da suç teşkil ettiğinden savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını öne sürdü.