Rektör Adayı Şener'den Yeni Bir Proje Daha

Adapazarı'nın tıpkı Türkiye gibi son derece stratejik bir mevkide konumlandığına değinen SAÜ Rektör adayı Prof. Dr. Şener, bu özelliğiyle Adapazarı'nın çok önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şener Adapazarı'nın tıpkı Türkiye gibi son derece stratejik bir mevkide konumlandığına değinerek " İçinde Sapanca Gölü olması, bol ağaçlı dağları ve ormanlarının bulunması, zengin bitki örtüsüne sahip olması, Karadeniz'e uzunca bir kıyısı olması, İstanbul'a 2, başkent Ankara'ya yaklaşık 3,5-4 saat mesafede konumlanması, Sapanca Gölü'nü görmesi ve Sapanca Gölü'nün her iki yanında tepelerin ve ormanların olması, demiryolu ağının ve otoban yollarının kesişme ve ayrışma noktalarında olması Adapazarı'nın fark edilmesi ve değerlendirilmesi gereken zenginlik kaynaklarıdır. Bu zenginliklere sahip olan Adapazarı'nda artık bu zenginlikleri değerlendirmek, bu potansiyelleri şehrin ve bölgenin gelişmesi istikametinde kullanmak şehre ve bölgeye ciddi katkılar sağlayabilecektir. Bunların yanında, farklı yerel kültür değer ve alışkanlıklarına sahip Sakarya'nın, çeşitli zenginliklerini kültürel potansiyel olarak değerlendirebilme konusunda, yerel adet ve geleneklere ait orijinal özellikleri gün yüzüne çıkaracak ve yaşatacak araştırma çalışmalarını gündeme almayı düşünüyoruz" dedi.
Şener açıklamasında " Adapazarı'na ait bu zenginlikleri avantaja dönüştürmek için Valilik, Büyükşehir, Belediyeler gibi resmi kuruluşların yetki ve sorumluluk alanları çerçevesinde, son zamanlarda Adapazarı'nın turizm zenginliklerini öne çıkarmaya çalışan "Sakarya Turizm Platformu'yla" zaten var olan işbirliğini daha da etkin hale getirerek Sakarya bölgesinin zenginliklerini bilimsel saha çalışmaları ile yatırımcıların dikkatine sunmayı düşünüyoruz. Sakarya'daki kültür ve sanat çalışmaları, iç ve dış turistlerin de ilgisini çekecek şekilde birbiriyle kaynaştırılabilecektir. Bu konuda, Adapazarı'nın kültürel ve turistik zenginlik ve potansiyelini hem ulusal hem de uluslar arası kampanyalara temel teşkil edecek projeler ile bölgeyi turizmin ve turistlerin gündemine taşımasına imkan hazırlayabilir, tanınır hale getirebiliriz." diyen Prof. Şener, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
"Yapacağımız Ulusal, Uluslararası konferans, çalıştay ve sempozyumlarla Adapazarı'nın turistik ve kültürel potansiyelini hem Türkiye'ye hem de dünyaya duyuracağız. Bu tür etkinliklere katılan bilim adamları, turizm şirketleri ve uluslar arası oteller zincirleri yöneticilerinden Turizmin beklentilerine ait bilgi ve gelişmeleri transfer etmiş olacağız. Üniversite bünyesindeki Turizm ve Otelcilik bölümümüzün programlarını da, bu gelişmeler doğrultusunda yeniden düzenleyeceğiz. Bu şekilde de Adapazarı'na, turizm potansiyelini çekme, yeni kaynakları kullanma ve transfer etme imkânlarını da değerlendirmiş olacağız. Bu konuda, hem halkımızın ve hem de sivil örgütlerimizin bilgi ve metot açısından eğitilmesi ve yönlendirilmesi için, eğitim ve tanıtım çalışmalarına Üniversite olarak destek olmaya çalışacağız "