Osman Baydemir Hani'de

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaklaşan referandum öncesi Hani ilçesini ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve beraberinde BDP İl Başkanı Nijad Yaruk ile teşkilat üyelerini Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu, Belediye Meclis üyeleri ile BDP İlçe Teşkilatı karşıladı. Zorlu'dan ilçeye yapılan hizmetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve beraberindekiler yaptığı ilçe turunda esnafı tek tek gezerek esnafın sorunlarını dinledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir,
BDP Ceylanpınar İlçe Örgütü, referandum çalışmaları kapsamında ilçe esnafını gezerek boykot çağrısı yaptı. Baydemir'in esnaf gezisine BDP İl Başkanı Nijad Yaruk, Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu, Kuyular Belediye Başkanı Seyid Narin ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Baydemir, Ankebir Meydanı'nda halka yaptığı kısa konuşmada 12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği paketi referandumunun "neden boykot edilmesi gerektiğini" anlatarak, vatandaşlara 12 Eylül'de sandığa gitmeme çağrısı yaptı.
Baydemir, "12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa kısmi değişiklik paketi referandumunda 'Evet' de 'Hayır' da bu ülkede 12 Eylül cunta Anayasası'nın en az 30 yıl daha hüküm sürmesi demektir. Tüm halkların kendini ifade edebilmesi için, bu ülkede eşit ve özgür yaşayabilmesi için, inanç ve dillerin özgürlüğü, emekçilerin hakları için, eşitlikçi, özgürlükçü, sivil ve demokratik bir anayasa için 'boykot' diyeceğiz" dedi.
Baydemir daha sonra esnafı gezdi. Baydemir, esnaf ziyaretinde kaynakçı dükkanında kaynak işi yapan çocuktan kaynak makinesini alarak demir kaynak etti. Baydemir, ardından berber dükkanında traş olan bir vatandaşı eline aldığı berber usturasıyla traş etti saçını kesti. Her mesleği iyi bir şekilde yaptığını belirten Baydemir esnafın sorunlarını dinledi. Baydemir 29 Mart öncesinde Hanili vatandaşlara verdiği sözü unutmadıklarını dile getirerek, "O zaman ne dediysek hepsini tek tek yerine getireceğiz" dedi
ve Büyükşehir Belediyesi olarak Hani Belediyesi'ne 70 bin TL yardım edeceğinin sözünü verdi.
İlçe esnafı ve vatandaşlar da Baydemir'den Hani Belediyesi'ne daha fazla yardım yapılmasını ilçenin sorunlarının halledilmesi yönünde belediyeye destek verilmesini istediler.