Ericek Göleti'nin Çehresi Değişiyor

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ericek Göleti'nin çevresinde piknik alanları oluşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, köy ziyaretlerine devam ediyor. Vali Harput, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin ile beraber Gürsu yamaç paraşütü alanını gezdi. Harput, ulusal ve uluslar arası şampiyonalara ev sahipliği yapan Gürsu yamaç paraşütü alanı ile ilgili Başkan Özcü'den bilgiler aldı. İlçe gezileri esnasında tarla ve bahçeleri incelemeyi ihmal etmeyen Vali Harput, Ericek köyündeki domates ekim alanlarını da ayağının
tozuyla gezdi. İlk önce köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden Harput, köylülerin sıkıntısını dinledi. Ardından köydeki bir domates tarlasına geçen Harput, insanların sağlıklı beslenmesi için köy domateslerini tüketmesi gerektiğini belirterek, "Köylüler artık kente göç etmiyor. Köylerindeki evlerinin bahçelerinde ve tarlalarında doğal sebze ve meyveler üretiyor. Bu domateslerin büyük bir çoğunluğu pazarlarda satılıyor" dedi.

ERİCEK GÖLETİ PİKNİK ALANI OLUYOR
Köy ziyaretinin ardından Ericek Göleti'ni inceleyen Vali Harput, köyün doğal güzelliğinden etkilendiğini ifade etti. Daha önce gerçekleştirilen projelerle tarıma kazandırılan göletin çevresine piknik alanları inşa edeceklerini kaydeden Harput, "İnsanların istirahat etmesine imkan verecek bir şekilde mekan oluşturmak için yerel yönetimler olarak mutabakata vardık. Köyün güzelliklerinden birisi ise mevcut olan sulama göletidir. Bu gölet ve etrafındaki yeşil dokunun daha iyi değerlendirilmesi için proje
yapılmasına karar verdik. Orman Bölge Müdürlüğümüz konuyla ilgili bir proje hazırlayacak. Gelecek dönemde Bursalıların çok rahat bir şekilde gelip, dinleneceği bir ortam oluşturulacak" diye konuştu.