Simav'da Kurtuluş Coşkusu

Kütahya Simav'ın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Kütahya Simav'ın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı. Simav'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü dolayısıyla ilçede tören düzenlendi. İki bölüm halinde gerçekleşen törenlerin ilki Belediye önünde ikincisi ise Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.
Simav'ın düşman işgalinden kurtarılması esnasında büyük mücadele veren Mor ve Sarı Zeybekler 88 yıl öncesini canlandırdı. Yöresel kıyafetleri ve ellerinde silahlarla Karşıyaka Tepesinden inen zeybekler Belediye Meydanına gelerek burada kısa bir gösteri yaptıktan sonra Belediye Başkanı Kasım Karahan, Kaymakam Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Yurdaer Karaca, Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer ve tören alanında hazır bulunan diğer protokol üyelerini tebrik ederek kutladı.
Protokol daha sonra davul ve zurna eşliğinde okulların bayrak ve flamaları önde Mor ve Sarı Zeybeklerle birlikte törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na indi.
Burada Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından töreni izlemeye gelen vatandaşlar günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Belediye Başkanı Kasım Karahan'ı uzun süre alkışladı.
Karahan, 88 yıl önce kanlarını akıtarak verdikleri mücadele sonrası Simav'ı kurtararak kendilerine teslim eden atalarını yad ettiklerini bildirdi. Bu uğurda şehit düşenlere rahmet, gazilere de uzun ömürler dileyen Karahan, atalarına layık birer evlat olabilmek için mücadele verdiklerini anlattı.
Simav'ın gelişip kalkınması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Karahan. Bu hususta belediye meclis ve encümen üyeleriyle uyum içerisinde gecesini gündüzlerine kattıklarını söyledi. Karahan, çalışmalara hız kesmeden devam edecekleri mesajını verdi.
Simav Anadolu Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Büşra Kart isimli öğrencinin okuduğu duygu dolu şiirin ardından Mehmet Yavuz Yareni ile Simav Anadolu Cumhuriyet Lisesi folklor ekiplerinin nefes kesen gösterileri ilgiyle izlendi, vatandaşlardan alkış aldı.
Coşkuyla kutlanan törene Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Kıdemli Personel Başçavuş Yurdaer Karaca, Belediye Başkanı Kasım Karahan, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri, oda ve dernek başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Kaymakam Yüksels Ünal makamında tebrikleri kabul etti. Heyet daha sonra Garnizon Komutanı Yurdaer Karaca'ya Askerlik Şubesinde şükran ziyaretinde bulundu.
Törenler kapsamında akşam şehit yakınlarıyla gazilere Belediye tarafından Eynal kaplıcaları Restoranda iftar yemeği verilirken Cumhuriyet Meydanında havai fişek gösterisi düzenlendi.