Konesob'tan Oda Başkanları Ve Protokole İftar

Konya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından oda başkanları, protokol ve davetliler için bir iftar yemeği düzenlendi.

Özkaymak Otel'de düzenlenen ve ev sahipliğini KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı'nın yaptığı iftar yemeğine Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, İşkur İl Müdürü Tahsin Güven, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, oda başkanları ile davetliler katıldı. Davetlilere kısa bir konuşma yapan KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı, yoğun programlarına rağmen Konya'ya gelerek iftarlarına katılan TESK Başkanı Bendevi Palandöken'i aralarında görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti ve katılan herkese teşekkür etti.
KONYA TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN
TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise, Ramazan ayı boyunca birçok ile giderek esnaflarla bir araya geldiklerini ifade ederek, "Esnaf ve zanaatkarımızın duayeni Bekir abimizin böyle güzel bir teklifini alınca Konya'ya geldik. Dün Gümüşhane, Trabzon ve Rize bölgesine gittik ve incelemelerde bulundum. Esnaf zanaatkar adına oraları görme şansımız oldu. Sizlerin adına o bölgeyi inceledik ve çam sakızı çoban armağanı olarak hükümetimizle birlikte aldığımız bir kararla bölgedeki esnafımıza 6 ay ödemesiz 2 yıl vadeli 100 bin lira kredi verme kararı aldık. Bu yaralarını bir nebze de olsa saracak ve toparlanmalarına yardımcı olacaktır. Bugün Konya'dayız. Konya, Türkiye'nin hem turizm, hem üniversite, hem sanayi şehri. Sadece Hz. Mevlana'sı ve tarımıyla değil ticaretiyle de önemli illerimizden birisi. Özellikle bayramın yaklaştığı ve okulların açılacağı şu dönemde ekonominin biraz daha canlandığına ve esnafımızın yüzünün biraz daha güldüğüne inanıyoruz. Ama ülkemizin her tarafında ekonomik değişim ve dönüşümden kaynaklanan sıkıntılar var. İşte biz bunların daha iyi şartlar içerisinde değişim dönüşümünü tamamlaması için duayenimiz Bekir abimizle birlikte sizlerin bu problemlerini asgariye indirmeye gayret ediyoruz" dedi.
ESNAFIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ
TESK olarak esnafların sorunlarına çözüm arayışı içinde olduklarını ve bu konuda hükümetle sürekli görüştüklerini dile getiren Palandöken, "Ülkemiz şu an önemli bir dönemden geçiyor. Herkesin bildiği gibi bir referandum süreci yaşıyoruz. Daha sonra genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri önümüzde duruyor. Esnaf olarak tam bir şeyleri düzeltip rayına koyacağız derken bu tür şeyler önümüze set çekiyor. Ama yine de biz TESK olarak sizlerin sorunlarını en aza indirme adına her türlü çalışmayı yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı tarafından TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e el dokuması bir kilim hediye edildi.