Kaplan Ailesi'nin İftarına Yoğun İlgi

Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Kilis'in Elbeyli ilçesinde bir iftar yemeği verdi.

Kaplan ailesi tarafından Elbeyli ilçesine bağlı Erikliyayla köyünde gerçekleştirilen iftar yemeğine AK Parti Kilis milletvekilleri, Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, Elbeyli Belediye Başkanı İsmail Kördeve, Polateli Belediye Başkanı Hakki Çelik, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, Halk Eğitim Müdürü Hamit Maraşlıoğlu, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Gaziantep'te Halıcık işi ile uğraşan ve aynı zamanda Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, iftar yemeğine gelen misafirler ile tek tek ilgilendi.
İftar sonrası Kaplan ailesi adına Hacı Mihti Kaplan, kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Kaplan ailesinin iftarda herkesi bir araya getirdiği için teşekkür ettiğini belirterek, "iftar yemeği vesilesi ile köy muhtarlarımız ile bir araya geldik. Sorunları dinledik. Burada gördüğüm kadar en fazla şikayet su tarıma geçilmeye başlanması ile birlikte su sıkıntısı veya yeteri kadar su verilmemesinden kaynaklanıyor. Bugünden tezi yok bu konuda bir çalışma başlatıyoruz.
Köylerimizin bir kısmına şu veya bu sebeple duran kanal inşaatlarını yeniden başlatacağız. Sulama işinin takipçisi olacağız. Kayacık Barajında yeteri kadar su yok denilerek, su verilmediği iddia ediliyor. Neden ne değildir, Pazartesi gününden itibaren konuyu inceleyeceğiz. Gereken yapılacak kimsenin endişesi olmasın, 8 yıldır AK Parti olarak ne söz verdik ise hepsini gerçekleştirdik. 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda 26 maddelik bir anayasa halkoyuna sunuluyor. Bunların neler getirdiğini
biliyorsunuz. Sizden yüksek bir oranda "evet" oyu verilmesini istiyoruz. Bu anayasa sizler için çocuklarımız, gençlerimiz kadınlarımız ve toplumun tüm kesimleri geleceği için bu nedenle Elbeyli ve köylerinden evet oyu verilmesini istiyoruz" dedi.
Kilis milletvekili Hasan Kara ise, köy muhtarları ile iftar münasebetiyle bir araya geldiklerini belirterek, " gördüğüm kadarıyla Elbeyli köylerinde iki büyük sorun var, bunların bir tanesi sulama ile ilgili sıkıntılar. İkincisi ise arazi sorunu, bu arazi sorunu ise Suriyelilerden bize intikal eden araziler veya Suriyeliler ile hissedar olan araziler ile yüz yılı aşkındır, akrabalık nedeniyle tapuda bölünmemiş, yani mirasçıların tapuları üzerine geçirmediği için yüzlerce mirasçının bulunduğu araziler.
Ben buradan söz veriyorum. Referandumdan hemen sonra bu araziler ile ilgili çalışma başlatacağız. Ankara'dan bir uzman ekibi bölgeye göndererek çalışma yaptıracağız. Sonra çözümü için neler yapılması gerekiyor ise onu yapacağız. Sulama ile ilgili sorunu da çok kısa bir sürede çözeceğiz. Elbeyli ilçesindeki muhtarlarımız Ankara'ya gelecek. Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ile randevu alıp görüşeceğiz. Toplantıdan sonrada muhtarlarımız vatandaşlarımıza müjdeli haberi verecektir. Sulama ile ilgili
sıkıntılar var. Bunun çözüm noktasında neler yapabiliriz. Bu konuda çalışma başlattık. Yarım kalan su kanallarının yapımına en kısa zamanda başlayacak. Biz yapamayacağımız bir şeyi söz vermeyiz. Burada herkesin önünde söz veriyorum. Bu iki konuda gereken yapılacaktır. Sağlık Ocağı ile ilgili sıkıntılar var olduğu söylendi muhtarlarımız tarafından Pazartesi gününden itibaren Sağlık Ocağı'na gerekli personel takviyesi yapılacak. Biz halkımıza hizmet etmek için buradayız. Önümüzde bir referandum var.
Bu referandumda bütün köylerimizden ve Elbeyli ilçesinden ful oy bekliyoruz. Muhtarlarımıza soruyorum, eskiden mi rahattınız şimdimi, 8 yıldır köylerimize yol ve su getirdik. Eğer sıkıntılı olan köylerimiz var ise yine gereğini yapmaya hazırız. İnsanın olduğu bir yerde sıkıntılar olur. Bu nedenle siz değerli Elbeyli halkından referandumda destek istiyoruz" dedi.