iOS düşüyor Android yükseliyor

Apple'ın planları merak konusu

İşletim sistemlerinin mobil web kullanımındaki son pazar payları belli oldu.

Quantcast'ın imzasını taşıyan ve Amerika bazlı gerçekleşen araştırmaya göre iOS işletim sistemi ile gelen cihazların kullanım oranlarında yıl bazlı ciddi bir gerileme yaşandığı görülürken, Android'in ise yükselişini her geçen ay biraz daha arttırdığı göze çarpıyor.

Tabii bu neticenin çok da şaşırtıcı olduğunu söylememiz imkansız. Çünkü iOS piyasada sadece iPhone ve iPod Touch (gerçi artık bir de iPad var ama o araştırmaya dahil edilmemiş) ile tutunurken, Android yüklü cihazlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ki zaten bildiğimiz gibi Android, iOS gibi sadece Apple imzalı ürünlerde değil, aralarında HTC, Samsung, Motorola, S.E, LG ve diğer üreticilerin de olduğu çok sayıda cihazda konuşlandırılıyor.

Velhasıl araştırmaya göre iOS'un Amerika'daki web gezinim pazar payı %70'den %56'ya gerilerken Android ise bu bir yıl içerisinde %10'dan %25'e yükselmiş. Blackberry'nin bu trafik içerisindeki payı %9 olarak belirtilirken diğer tüm işletim sistemleri ise pastadan toplamda %10'luk bir dilime sahipler.