Hepar Lideri Osman Pamukoğlu:

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Ne iktidar ne muhalefet gerçek. Her ikisi de gölge oyunu yapıyor" dedi.

HEPAR İstanbul İl Teşkilatı tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, yaklaşık bin kişiye hitap etti. Pamukoğlu, "Bir ulusu kandırmak, bir halkı ahmak yerine koymak için bundan daha ötede bir düzenbazlık ve maskaralık düşünemezsiniz. Demokrasinin üç gücü, yargı, yasama, yürütme yok mu, var. Hükümet ve Meclis kendisi, geriye yargı kalıyor. Bütün mesele onu ele geçirmek. Hedef, Türkiye'nin her yerine dağılmış mahkemeler değil, hedef Anayasa Mahkemesi.
Bundan sonra bir federasyon anayasası yapacaklar. Amaçları, Anayasa Mahkemesi üye sayılarını ve seçecekleri nitelikleri belirlemek" diye konuştu.
İktidar ve muhalefeti eleştiren Pamukoğlu, "Ne iktidar ne muhalefet gerçek. Her ikisi de gölge oyunu yapıyor. Biri 'Efendim beni asacaklar, Yüce Divan'a görürecekler' diyor, öteki hemen çıkıyor, 'Recep'im sen merak etme, ben senin önüne çıkıp seni kurtaracağım' diyor. Kılıçdaroğlu, 'Bu hükümet normal seçimle gelmiştir, sana karşı bir darbe olursa tankın önüne ben çıkacağım' diyor. Askeri darbelerde tankın önünde durulmaz. Tankın önüne çıkma, sirke sineği gibi seni ezer" dedi.