Bursa'da Vuvuzelalı 'Evet' Yürüyüşü

Türkiye genelinde yaptıkları eylemlerle kamuoyunun dikkatini çeken Genç Siviller, Bursa'da 'vuvuzela' eşliğinde, "Yetmez ama evet" yürüyüşü düzenledi.

Eski Kızılay binası önünde toplanan gençler, ellerinde, "Yetmez ama evet" pankartları taşıyarak Orhangazi Parkı'na doğru yürüdü. Ellerindeki vuvuzelaları çalarak yürüyen grup, meraklı bakışlar eşliğinde sloganlar atarak Orhangazi Parkı'nda toplandı. Genç Siviller Aktivisti Muhammed Emin İleri, referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını ifade ederek, "Yetmez çünkü biz sivil demokratik, özgürlükçü, çoğulcu, demokratik tartışmalarla şekillendirilen, tümüyle yeni bir anayasa istiyoruz. Mevcut anayasanın tamamı
idamseverlerin anayasasıdır. Yetmez çünkü bir savaşı değil, barışı güvence altına alan bir anayasa istiyoruz. Yetmez çünkü biz bütün toplumsal kesimlerin haklarının güvence altına alındığı, ırkçı ve milliyetçi söylemden arındırılmış, insan haklarının ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir anayasa istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
Darbecilerden hesap yolunun açılması için 'evet' oyu kullanacaklarını söyleyen İleri, "Evet çünkü biz fişlenmenin son bulmasını, 12 Eylül'ün hesabının sorulmasını istiyoruz. Evet çünkü biz rejimin bekçiliğini yapan değil, hukuk kurallarına uyan bir yargı sistemi istiyoruz. Evet çünkü biz darbecilerin karşısında el pençe divan duran, partileri kapatan, baş örtüsünü yasaklayan Anayasa Mahkemesi'nden, yüksek yargıçların yüksek yargıçları seçtiği yargıçlar sultasından, Şemdinli savcısını görevden alarak
Şemdinli bombacılarını koruyan HSYK'nın bugünkü yapısından kurtulmak istiyoruz. Evet çünkü biz askere sivil yargının yolunun açılmasını ve sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmamasını istiyoruz" diye konuştu.
Darbeciler aleyhine sık sık slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.