Bbp Lideri Topçu Sivas'ta

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Hükümet ve ana muhalefet partisi, anayasayı siyasallaştırdılar. Ben bunu Muhsin Başkan'ın memleketinden kınıyorum" dedi.

Sivas'ta 'referandumda evet' mitingi düzenleyen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, hükümet ile ana muhalefet partisine yüklendi. Mevlana miting alanında binlerce partiliye seslenen Topçu, "Hükümet ve ana muhalefet partisi anayasayı siyasallaştırdılar. Ben bunu Muhsin Başkan'ın memleketinden kınıyorum. Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, hangi şehre giderse o şehrin nabzına göre şerbet veriyor. Öbür taraftan ana muhalefet partisinin bir lideri var, evlere şenlik. Bir hafta içinde köklü bir partiye
genel başkan yaptılar. Referandum süresince onların dünyasında Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmaya çalışıyorlar. Anadolu tabiri vardır 'şaşkın ördek adım adım gezermiş'. Mitinglerdeki haline bakınca böyle söylemek geliyor içimden. Kılıçdaroğlu Ordu'da fındık, Malatya'da kayısıyı göstererek nabzına göre şerbet veriyor. Şimdi de eşkıyaya af isteyerek çizmeyi aştı" diye konuştu.
Topçu, anayasa değişikliğini desteklediklerini yineleyerek, "Anayasa ile alakalı sandık başına gitmeden önce maddeleri inceleyin. 12 Eylül'de cuntaların kirlettiğini12 Eylülde 'evet' diyerek temizleyeceğiz" dedi.