Balçova'da Anlamlı Gelenek

Balçova Belediyesi Semtevleri tarafından her yıl Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemekleri bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleşti

Balçova Belediyesi Semtevleri tarafından her yıl Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemekleri bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Anadolu'nun paylaşma geleneği Balçova'da hayat buldu.
Balçova Belediyesi tarafından ev hanımlarına meslek edindirmek ve sosyal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurulan semtevleri, Ramazan Ayı'nda düzenlenen iftar yemekleri ile dayanışmanın gücünü bir kez daha kanıtladı. Ramazan Ayı boyunca her akşam bir semtevinde veya belediyeye ait alanlarda düzenlenen iftar yemeğinde yüzlerce Balçovalı, Başkan Mehmet Ali Çalkaya ile bir araya gelerek iftarlarını açtı. Balçovalı hanımların evlerinde pişirdiği birbirinden güzel yemekler, Semtevleri tarafından hazırlanan masalarla buluşunca ortaya lüks otellerin hazırladığı iftar masalarından daha güzel ve daha sıcak görüntüler ortaya çıktı. Eşi Fatma Çalkaya ve çocukları ile birlikte iftar yemeğine katılan Başkan Çalkaya, yemekten sonra bir yandan vatandaşların dertlerini dinledi, diğer yandan çocuklarla bir araya gelerek onlara hediyeler verdi.
Dayanışmanın Anadolu Kültürü'nün özünde olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya;"Biz bu kültürümüzü ne pahasına olursa olsun yaşatacağız. Çünkü dayanışmanın ortadan kalktığı zamanlarda ekonomik ve toplumsal eşitsizlikler ortaya çıkıyor. Ancak bizim masamızda böyle bir durum yok. Biz kimsenin dini düşüncesi ile siyasi düşüncesi ile ekonomik düşüncesi ile ilgilenmiyoruz. Bizim için önemli olan eşit ve adaletli olmak. Hizmetlerden herkesin eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak" diye konuştu.