Ankara'da 'Hayır' Mitingi Ankara

Çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarınca, Kolej Meydanı'nda 'Eşit, özgür bir ülke için 12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da hayır' mitingi düzenlendi.

Çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarınca, Kolej Meydanı'nda 'Eşit, özgür bir ülke için 12 Eylül Anayasası'na da AKP Anayasası'na da hayır' mitingi düzenlendi.
Aralarında TKP, EMEP, ÖDP, Halkevleri, çeşitli sendikalar ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin yer aldığı gruptakiler Toros Sokak'ta toplandıktan sonra pankart ve dövizler açarak, sloganlar eşliğinde Kolej Meydanı'na yürüdü. Mitinge katılmak isteyenler, burada oluşturulan polis noktalarında üstleri aranarak miting alanına alındı.
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, mitingte yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de yapılacak referandumda iki hayır birden diyeceklerini belirterek, '12 Eylül Anayasası'na ve onun ürünü AKP Anayasası'na 'hayır' diyeceğiz' dedi. 
12 Eylül ile hesaplaşmanın yolunun eşit, özgür ve demokratik Türkiye kurmak olduğunu ifade eden Taş, mitinge katılanlardan 'eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye kurmak için 12 Eylül'de hayır oyu vermelerini' istedi. 
Halkevleri Genel başkanı İlknur Birol, 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişiklik maddelerinde Kürt'e, emekçiye, kadına ve engelliye yer olmadığını savundu ve 'Çocuklarımızın geleceği için, insanca bir hayat için, bu ülkeden başka gidecek yerimiz olmadığı için 12 Eylül'de mührü hayıra basacağız' diye konuştu.  
TKP Genel Başkanı Erkan Baş da, 'Biz AKP'ye karşı duruyoruz ve 'hayır' diyoruz. Biz, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının yaptıklarının hesabını soracağız' dedi. 
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, 12 Eylül referandumuna kadar her yerde 'hayır'ı ve demokratik Türkiye mücadelesini örgütleyeceklerini söyledi. 
Miting, konuşmaların ardından dağıldı.  
04.09.2010 19:52:06