Aktisad, Referandumda 'Evet' Diyecek

Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Başkanı Dursun Kaya, referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Öğretmenevinde dernek üyeleri ile iftarda araya gelen AKTİSAD Başkanı Dursun Kaya, mevcut anayasa değişikliğinin yeterli olmadığını, ancak ilerisi için çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Kaya, "Bunu bir parti projesi olarak görmek yanlış olur. Darbe anayasasında müspet değişiklik önemlidir. Bunu partiler üstü bir mesele olarak görüyoruz" dedi.
Anayasa değişikliği paketinin içinde çok önemli maddeler bulunduğunu vurgulayan Dursun Kaya, 12 Eylül darbecilerine yargı yolunun açılmasını önemsediklerini kaydetti. Kaya, "Dokunulmazlık zırhları kalkacak. Küçüklüğümüzden beri bu bölgede oynanan oyunlara şahit olduk. Allah o günleri bir daha göstermesin. Bu bölge insanı çok acı çekti. Daha huzurlu daha demokratik bir ülke hayali, özlemi hep kurduk. Şu an elimize bir fırsat geçtiğini düşünüyorum. Onun içindir ki biz Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler
Derneği olarak artık bazı tabuların yıkılmasının zamanı geldiğini düşünüyoruz. Daha demokratik daha huzurlu bir Türkiye için referandumda 'evet' diyeceğiz" şeklinde konuştu.