Kilink Efsanesi Marmaris'te

Yeşilçam'ın önemli oyuncularından Oktay Gürsel uzun yıllar yaşadığı Almanya'dan dönerek Marmaris'e yerleşme kararı aldı.

Kilink Efsanesi Marmaris'te
Sinemaya 1964 yılında, başrolünü Feridun Karakaya'nın oynadığı Cilalı İbo Ve Kırk Haramiler adlı filmle adım atan ve daha sonra birçok filmde yardımcı rollerde oynadıktan sonra Kilink adlı fantastik polisiye filmlerde başrol oynayan Oktay Gürsel, 70'li yılların başında Almanya'ya gitmişti.
Dünyaca ünlü "Kilink" karakterini oynayan Oktay Gürsel, dünyaca ünlü çizgi kahramanı Kilink'in tekrar çekilmeye başlanmasıyla ilgili olarak, "Teklif gelse elbette oynardım ama, bu defa su borusuna tırmanarak 4. kata çıkmazdım. O zamanlar gençlik heyecanı vardı" dedi.
Almanya'ya gitmesine o dönem Yeşilçam'da başlayan seks filmleri furyasının sebep olduğunu söyleyen Gürsel, "Almanya'da hem ticaret yaptım, hem de bazı televizyon filmleri ile polisiye dizilerde başrol oynadım. Yeşilçam'da seks filmleri başlayınca sadece ben değil, birçok aktör kenara çekildi. Ben de hayatıma Almanya'da devam ettim" diye konuştu.
Almanya'da yaşadığı dönemde ikisi Bülent Ersoy'la olmak üzere 4 sinema filminde oynadığını belirten Gürsel, "Almanya'da yaşadığım için bu ülkede film Türk çeken yönetmenler rol teklif ettiler. 1978 yılında Müjde Ar ve Tanju Korel'le 'Töre', 1984 yılında Bülent Ersoy'un başrol oynadığı 'Asrın Kadını' ve 'Acı Ekmek', 1991'de Gökhan Güney'in 'Bir Umut Olsam' filmleriydi bunlar" diye konuştu. Bülent Ersoy, kadın olduktan sonra oynadığı "Asrın Kadını" filmindeki sevişme sahnesinin magazin gazetelerinin manşetlerini süslediği film için Gürsel, "Ben oyuncuyum, rolümün gereğini yaptım. Kaldı ki seks sahnesi değil, sevişme sahnesiydi. O dönem çok konuşuldu ama, ben bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Rolümü oynadım hepsi bu" ifadelerini kullandı.
Türkiye'den uzakta geçen 40 yılda Türk sinemasında çok kaliteli yapımlar ortaya çıktığını belirten usta oyuncu bir yandan da küfrü alkışlayan seyircilerin oluştuğunu belirterek; "Devir değişse de bazı değerlerden vazgeçilmemesi gerekir" diyerek filmlerde küfüre karşı olduğunu belirtti. Türkiye Çekiç Atma şampiyonluğu da bulunan Gürsel, "Bu güne kadar gözden uzak kaldım. Artık Türkiye'deyim. Bizim jenerasyondan bir çok arkadaşım dizilerde oynuyor. Teklif gelirse kaldığım yerden devam etmeyi elbette isterim" diyerek rol tekliflerine açık olduğunu kaydetti.