Göle'de Kurtuluş Coşkusu

Ardahan'ın Göle İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Göle'de Kurtuluş Coşkusu
Tören sabah saatlerinde Göle Karınca düzü mevkiindeki Şehitliğe çelenklerin konulmasıyla başladı. Daha sonra Göle kaymakamı makamında tebrikleri kabul etti. Tören Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtı önüne çelenklerin konulmasıyla devam etti.
Göle'nin kurtuluş programına Göle Kaymakamı Kemal Atasoy, Göle Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sefer Acar, Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu,daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Göle kaymakamı Kemal Atasoy, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu ve Göle Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sefer Acar halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu yaptı. Muratoğlu konuşmasında, "Göle'nin düşman işgalinden kurtuluşunda emeği geçen ve hakkı olan, canını veren kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz, Aziz Şehitlerimiz ruhunuz şad olsun" diye konuştu.
Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu Göle Halk Eğitim folklor ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi.
Kurtuluş günü nedeniyle ilk öğretim okullarında çeşitli konularda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Göle Kaymakamı Kemal Atasoy, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu ve Göle Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sefer Acar tarafından verildi.
Kurtuluş etkinlikleri resmi geçit töreni ile son buldu.