Ergani'de Çini Sergisi Açılışı

Diyarbakır'da Ergani Kaymakamlığı'nın desteğiyle Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen işlemeci-çinici kursu yılsonu serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılışını İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım ile Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir yaptı. Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği işlemeci-çinici kursu yılsonu sergisine, 15 kursiyerin yaptığı eserler sergilenecek. Yaklaşık 200'e yakın eserin sergilendiği sergi, bir hafta açık kalacak.
Kursun açılışını yapan Kaymakam Yıldırım şunları söyledi:
"Çinicilik kursumuz, Kaymakamlığımızın desteğiyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açıldı. Bu kursu açmaktaki amacımız, özellikle genç kızlarımıza beceri kazandırarak gerek boş vakitlerini değerlendirmelerini, gerekse onlara bir gelir kapısı açmaktır. Bu çiniler insanların beğenisi kazanabilen ve satılabilecek değerde ürünler olduğundan hanımlarımızı bu alanda yoğunlaştırdık. Çok kısa bir zaman olmasına karşın kursiyerlerimiz çok güzel eserler ortaya çıkarmıştır. Yaklaşık 3 ay süren kurs sürecinin ardından
daha profesyonel aşamaya geçeceğiz. Umuyoruz ki, bu kurslardan meslek edinen hanımlar bu işten gelir elde etmeye başlayacaklardır."