Çukurova Tıp Fuarı açıldı

Sağlık sektörünü Adana'da buluşturan 2. Çukurova Tıp Fuarı ziyarete açıldı. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış törenine KKTC

Sağlık sektörünü Adana'da buluşturan 2. Çukurova Tıp Fuarı ziyarete açıldı. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış törenine KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif, Adana Vali Vekili Fikret Deniz, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü'nün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarda, tıbbın her dalında mekanik ya da elektro-medikal yöntemlerle teşhise yardımcı olan alet, gereç ve sistemler, hastane donanımı, hastane ekipmanlarının tanıtımının yapılacağını söyledi. 30-Eylül 3 Ekim tarihleri arasında yapılacak fuarın ücretsiz gezilebileceğini kaydeden Ersözlü, organizasyona Çukurova Medikalcılar Derneği, Adana Sağlık Turizmi Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Tabip Odası, Adana Diş Hekimleri Odası ve Adana Eczacı Odası'nın da destek verdiğini kaydetti.

2008 yılında ilki düzenlenen fuara 27 ülkeden 355 firma ve firma temsilcisinin katıldığını vurgulayan İlhan Ersözlü, "Tıp Fuarı'na Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve TÜYAP Yurtdışı ofisleri aracılığıyla Suriye, Irak, Bosna Hersek, Özbekistan, Tacikistan, Moldova, Senegal, Makedonya, Karadağ, Moğolistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan'dan 500'ün üzerinde yabancı ziyaretçi gelmişti. İkinci Çukurova Tıp Fuarı'na ise Suriye, İran, Gürcistan, Rusya, Bulgaristan, Makedonya'dan 1000'in üzerin yabancı ziyaretçi katılacak." şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da fuarın sağlığı ilgilendiren bir aktivite olduğunu ifade etti. Aldırmaz, "Bizim için sağlık sektörü çok önemli. Adana'daki sağlık kuruluşları modern anlamda hizmet veriyor. Artık hastalarını komşu kentler ve ülkelerden kabul etmeye başladılar. Komşu ülkelere de hizmet vermektedir. Adana için önemli bir gelişme dedi. KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif, kendilerini fuara davet eden yetkililere teşekkür etti. Kaşif, "Sağlıksız insan ileriye yönelik program yapamaz. Sağlıksız millet de ileri doğru adım atamaz, büyüyemez, gelişemez. Sağlık için atılan her adımı destekliyoruz. Sadece Adana değil, her ilimizde sağlık hizmeti yerinde veriliyor. Türkiye'de sağlık sektörü artık çok ilerledi.'' dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken davetliler stantları gezerek bilgi aldı. Daha sonra Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İpek Kobaner, Ersözlü'ye, fuar merkezinin ''engelsiz mekan'' haline getirilmesi dolayısıyla plaket sundu.