Çağlayan: Muş dünya ticaretindeki yerini aldı

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Eylül ayı rakamlarını açıklamak için Muş'a geldi. Çağlayan, daha önce ihracatı olmayan Muş'un, kendilerinin iktidara gelmesinden sonra ihracat yapmaya başladığını ve dünya ticaretindeki yer aldığını söyledi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ı Muş hava alanında Vali Vekili Mustafa Karaca, Belediye Belediye Başkanı Necmettin Dede, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Fuat Kömürcü, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Burada bir açıklama yapan Bakan Çağlayan, ihracat rakamlarını açıklamak için Muş'a geldiklerini hatırlattı. Türkiye'nin birçok ilinin ihracat yaptığını, fakat Muş'un ihracat yapamadığını hatırlatan Bakan Çağlayan, "Şükürler olsun Muşumuz hükümetimizin işbaşına gelmesi ile özellikle son üç yıldan bu yana ihracat yapar hale geldi. Biz de ihracata vermiş olduğumuz önemin bir göstergesi olarak İhracatçılar Birliği, İhracatçılar Meclisi her ayın ihracat rakamlarını bir ilde açıklıyor. Yarın sabah ihracatçı başkanlarımız ile birlikte tüm dünyaya ihracat rakamlarını Muş'tan açıklayacağız." dedi.

İhracatta olumlu gelişmeler olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Muş'un ihracat kabiliyetinin artması içinde yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Muş'ta bulunan çimento fabrikasının ihracat açısından son derece önemli gelişmeler kat ettiğini vurgulayan Çağlayan, "Muş'ta kurulan ayakkabı ve konfeksiyon fabrikaları Muş'u ihracatta iddialı bir konuma getirecekler. Muş artık Türkiye ihracatında ben de varım diyebiliyor." diye konuştu.

İhracat rakamlarının ilk önce Sivas'ta açıklanacağı ve daha sonra kendisinin devreye girmesi ile Muş'a alındığı söylentilerine de açıklık getiren Bakan Çağlayan, ihracatçılar meclisinin Sivas ile bağlantıya geçtiğini, ancak kesin karara bağlanmadığını kaydetti. Bakan Çağlayan, bu konuda kimseyi küstürme gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirtti.

CİHAN